Obrenovac, 16.05.2021

'OFF HOLLYWOOD' U BEOGRADU


Izvor: Headliner.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 18.11.2019.
Festival američkog nezavisnog filma od 12. do 15. decembra u DOB-u

Foto:Promo
Američki nezavisni, umetnički ili kako ga neki zovu “off Hollywood” film, ne prestaje da iznenađuje svojom svežinom, raznovrsnošću tema, likova, pejzaža, mesta nastajanja, svojom neuništivom vitalnošću.

Peti Festival nezavisnog američkog filma “Indie Belgrade” i dalje nastavlja da prati svoju jedinstvenu nit slobode, nezavisnosti, nepretencioznosti – u izboru tema, likova, načina pripovedanja i rediteljskih postupaka, pa nam tako i ovog puta donosi sveži dah novog i nezavisnog američkog filma, uvek drugačijeg od onoga što je trenutno aktuelno i što dolazi iz Holivuda.

Tokom proteklih godina festival je ugostio reditelje Geri Kinga, pobednika Rejndensa, koji je uspeo da snimi mjuzikl za samo 60.000 dolara, Vejna Robertsa, koji je staru dobru dramu načinio ponovo relevantnom, kao i slavnog dvostrukog oskarovca Aleksandra Pejna koji je dobio i nagradu “Ikona nezavisnog filma”.

Raznovrsni master-klasovi ovih autora bavili su se, između ostalog, jednom sveprožimajućom temom, koja je od fundamentalne važnosti za sve filmadžije na svim meridijanima, pogotov za one koji žele da debituju svojim prvim celovečernjim ostvarenjem: kako snimiti umetnički relevantne filmove u vrlo ograničenim i ponekad neizvesnim budžetskim uslovima.

Nikada do sada izbor filmova na Festivalu nezavisnog američkog filma nije bio bliži mlađoj generaciji publike.

Obraćajući se mladima, putem medija koji su  za njih poput produženih udova, moždanih ili nekih drugi nadogradnji, festival se ujedno obraća i svoj drugoj publici, donoseći joj neke od najzanimljivijih filmskih priča autora sa severnoameričkog kontinenta.

Kao jedinom specijalizovanom festivalu za američki nezavisni film u Srbiji i u jugoistočnoj Evropi, cilj organizatora je da premijerno prikažu ono čega vrlo retko ima u domaćim bioskopima i na drugim festivalima.

Ovogodišnji gost iznenađenja ima prestižnu nagradu sa festivala u Lokarnu, ali i dalje snima isključivo van Holivuda i celu svoju karijeru gradi samo na ovaj način.

Na festivalu će premijerno biti prikazano sedam nezavisnih američkih filmova, a pored razgovora publike sa specijalnim gostom festivala biće održan i master klas, koji će bti svojevrsno rediteljsko “otvaranje karata” i javno prolaženje kroz ono što čini dobar rad na pripremi filma u nekoj od njegovih ključnih faza realizacije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE