Obrenovac, 16.05.2021

OPERA NAD BEOGRADOM


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 19.04.2020.
Nova akcija Grada i operskih umetnika

Foto:Opera nad Beogradom/Youtube


Grad Beograd u saradnji sa operskim umetnicima u okviru akcije „Ostani kod ku─çe“ pokrenuo je projekat „Opera nad Beogradom“ u kojem su naši poznati operski peva─Źi izvo─Ĺenjem najlepših muzi─Źkih arija dali svoj doprinos i podršku svim gra─Ĺanima u vreme pandemije korona virusa.

Operski umetnici ovim poklonom Beogra─Ĺanima za vreme predstoje─çih uskršnjih praznika, pozvali su gra─Ĺane da najradosnije dane provedu kod svojih ku─ça uz muziku, slušaju─çi operske peva─Źe i to Jasminu Trumbetaš (sopran), Sanju Kerkez(sopran), Jelenu Vlahovi─ç (mecosopran), Mariju Jeli─ç (sopran) i Ivana Tomaševa(bas).

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulovi─ç istakla je da je ovo još jedna akcija Beograda, kulturni sadr┼żaj u kojem ─çe svi gra─Ĺani prestonice u┼żivati kod svojih ku─ça.

-„Opera nad Beogradom“ je pre svega poklon naših operskih umetnika svom gradu, svojim sugra─Ĺanima u trenutku kada se svi zajedno borimo protiv virusa koji je zahvatio ceo svet, pa tako i našu zemlju. Gra─Ĺani ─çe slušaju─çi naše fenomenalne operske umetnike, koji ─çe izvoditi najpoznatije svetske arije, u┼żivati u svojim domovima i tako sa─Źuvati svoj i ┼żivote svojih bli┼żnjih. Apelujem da budemo odgovorni i solidarni, da ─çemo samo zajedno pobediti ovu pošast,a mi ─çemo se kao Grad u toj borbi truditi da Beogra─Ĺanima još više trenutke provedene kod svojih ku─ça ispunimo kvalitetnim kulturnim sadr┼żajem – rekla je Radulovi─ç, a prenosi Sekretarijaz za informisanje grada.

Podsekretar Sekretarijata za kulturu Gordana Gonci─ç navela je da ─Źuvaju─çi sebe ─Źuvamo i druge i Beograd.

– Najlepše operske arije, kao ─Źuvari našeg Beograda poru─Źuju da samo ako smo solidarni i odgovorni mo┼żemo svi zajedno da pobedimo pandemiju. Da nismo sami i da ─Źuvaju─çi sebe i druge ─Źuvamo i naš Beograd – poru─Źila je Gonci─ç.

Muzi─Źke arije operskih peva─Źa u okviru „Opere nad Beogradom” mogu da se pogledaju na Jutjub kanalu „SigurnoKodKu─çe”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE