Obrenovac, 16.05.2021

POD SLOGANOM 'TI VREDIŠ'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 23.09.2019.
Danas počinje Međunarodni filmski festival 'Uhvati film'

Foto:Depositphotos
Međunarodni filmski festival "Uhvati film", koji se održava 17. put, počinje danas i trajaće do 29. septembra u Kulturnom centru Novog Sada.

Tokom sedam dana biće prikazani kratkometražni filmovi iz svih krajeva sveta i organizovan prateći program koji, kako ističu organizatori, "menja perspektive".

Otvaranje će obeležiti nastup Dražena Stojšina i Stefana Rudakijevića (Muzika Nova), po tekstu Miodraga Petrovića, kao i projekcija prošlogodišnjih nagrađenih filmova "Boria" i "Lovac na talente".

Biće postavljena izložba predmeta od recikliranog papira, čiji su autori korisnici Radnog centra ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika.

Prateći program nastavlja se 24. septembra razgovorom "TI VREDIŠ - gde su, šta rade akteri filmova sa prethodnih Festivala?".

Dan kasnije nakon performansa Olivere Marić i Tanje Josić "Seks i nasilje: od šest do trideset šest", po tekstu Marijane Čanak, uslediće razgovor "Hajde da ne ćutimo: seksualno nasilje nad ženama sa invaliditetom".

Okosnica festivala biće filmski takmičarski program, u okviru koga će biti prikazano 39 animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz 18 zemalja, a projekcije će pratiti razgovori sa autorima filmova, gostima i publikom.

Tokom trajanja manifestacije, u holu bioskopa Kulturnog centra Novog Sada, biće postavljene izložbe fotografija likovnih radova Anamarie Brašnjo i fotografija Maje Tomić - "Priče o…".

Međunarodni filmski festival "Uhvati film" održava se od 2003. u Novom Sadu i posvećen je temi invalidnosti, a gostuje u Rijeci, Banjaluci i Kotoru.

Ovogodišnje 17. izdanje održava se pod sloganom "Ti vrediš", sa željom da pokaže koliko svi vredimo bez obzira na različitosti i da udruženim snagama možemo da promenimo perspektive.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE