Obrenovac, 18.05.2021

IZLO┼ŻBA POSVE─ćENA NEMANJI─ćIMA


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 25.04.2020.
Zavirite u depo Istorijskog muzeja

Foto:www.muzejisrbije.rs


Zainteresovani gra─Ĺani putem Pretra┼żiva─Źa kulturnog nasle─Ĺa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije (kultura.rs) mogu da zavire u depoe i zbirke Istorijskog muzeja Srbije i upoznaju se sa muzejskim predmetima.

Na osnovu Preporuke Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije da biblioteke, arhivi, muzeji i galerije nastave sa radom uz striktro poštovanje preventivnih mera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19, Istorijski muzej Srbije je od ju─Źe ponovo otvorio muzejsku suvenirnicu.

''Muzejska suvenirnica ─çe biti otvorena od ponedeljka do petka u periodu od 12 do 16 ─Źasova i u njoj ─çe zainteresovani gra─Ĺani biti u prilici da kupe neka od najnovijih izdanja Istorijskog muzeja Srbije, koja su tokom prethodnih meseci izašla iz štampe: "Top─Źired - Dvor kneza Miloša Obrenovi─ça", "Apostol Srba - Portreti i ikone Svetog Save Srpskog", "Kneginja Jelisaveta Kara─Ĺor─Ĺevi─ç - Preci i potomci" i "Moja sestra kraljica Draga", navode u saopštenju, te podse─çaju da je Istorijski muzej Srbije tokom vanrednog stanja preko sajta i društvenih mre┼ża besplatno ponudio brojna izdanja u digitalnom formatu, a preko muzejskog jutjube naloga i video materijale o prethodnoj izlo┼żbi "Kraj Velikog rata 1917-1918" i aktuelnoj "Kraljevi i svetitelji srpski".

Tokom meseca maja, dodaju, sa o─Źekivanim daljim slabljenjem pretnje od korona virusa i ubla┼żavanjem mera nadle┼żnih organa, za posetioce ─çe biti dostupna i izlo┼żba "Kraljevi i svetitelji srpski", posve─çena najzna─Źajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji Nemanji─ç, o ─Źemu ─çe javnost biti blagovremeno informisana. Muzej ─çe biti zatvoren 1. maja zbog obele┼żavanja Me─Ĺunarodnog praznika rada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE