Obrenovac, 12.05.2021

DŽOKER POTUKAO SVE REKORDE U SRBIJI (VIDEO)


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.11.2019.
'Džoker' u maestralnom izvođenju Hoakin Finiksa najgledaniji je strani film u istoriji naše zemlje od kada je postala nezavisna država

Foto:IMDb
U Srbiji Filipsovo remek delo pogledalo je preko 300.000 gledalaca i time ga uvrstilo u zvezdano nebo filmske umetnosti u našoj zemlji. Pored toga Džoker je i strani film sa najvećom zaradom na blagajnama srpskih bioskopa ikada.

Direktor Blitz Filma Srbija, gospodin Vladan Sretenović, kompanije koja je donela ovaj film srspkoj publici izjavio je - Vrlo sam ponosan na ovaj rezultat. Ponosan sam na to što je srpska publika još jednom dokazala da ceni kvalitetnu umetnost, kvalitetan film. Ponosan sam i na svoj tim koji je pratio uspon ovog filma od perioda kada nisu baš svi verovali u njega. Pozivam sve koji nisu pogledali film da to učine, a one koji već jesu da to učine još jednom jer ovakvi filmovi svoju snagu pokažu tek na “drugo gledanje”.

DŽOKER je i dalje na repertoaru svih bioskopa, a iskoristićemo ovu priliku da se još jednom osvrnemo na ovo, sada već dokazano, remek delo.

Uvek sam u gomili, Artur Flek je čovek koji traži bliskost. Ipak, dok korača utabanim ulicama Gotama i vozi se javnim prevozom neprijateljskog grada prepunog podela i nezadovoljstva, Artur nosi dve maske. Jednu nanosi za svoj posao klovna, a drugu nikada ne može da skine. To je maska koju projektuje u uzaludnom pokušaju da se oseća kao deo sveta oko sebe, a ne kao neshvaćen čovek kog život stalno poražava. Artur nema oca, samo krhku majku, navodno koja mu je verovatno i najbolja prijateljica, a koja mu je dala nadimak Happy, nadimak koji je podstrekao Arturov osmeh koji skriva tugu.

Film "Džoker", čiju režiju, scenario i produkciju potpisuje Tod Filips, je njegova originalna verzija zloglasnog DC negativca, priča o poreklu prožeta tradicionalnim mitologijama lika. Filipsov Arthur Flek, kojeg nezaboravno tumači Hoakin Finiks, je čovek koji se bori da pronađe svoj put u Gotamovom slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svetlo, odluči da se okuša kao stand-up komičar, ipak čini se kako je uvek on predmet ismejavanja.

Uhvaćen u cikličnom postojanju između apatije i okrutnosti i, na kraju, izdaje, Artur donosi jednu lošu odluku za drugom što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE