Obrenovac, 16.05.2021

ZA MUZIČKE SLADOKUSCE


Izvor: Espreso.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.09.2019.
Festival TODO MUNDO u Beogradu počinje 29. septembra

Foto:Printscreen
Mađarska scena je u fokusu osmog izdanja beogradskog World Music festivala "Todo Mundo", koji će biti održan od 29. septembra do 3. oktobra, najavili su organizatori.

Festival Todo Mundo će u svom osmom izdanju, u tri sale u Beogradu tokom pet dana imati devet koncerata, a pored toga biće organizovana i predavanja.

Ove godine Todo Mundo u fokusu ima mađarsku muzičku scenu.

Predstaviće nam se dva sjajna benda: Magos, koji neguje mađarsku tradicionalnu muziku Transilvanije i Babra, mladi sastav okrenut južnoslovenskoj tradiciji, koji na sjajan način nastavlja ono što je započeo Ansambl Vujičić.

Virtuozni violinista Lajko Feliks, Mađar rodom iz Srbije, prvi put će u Beogradu nastupiti sa svojim novim trijom.

Njihov koncert 29. septembra u Dvorani Kolarčeve zadužbine biće deo uzbudljive večeri otvaranja jer će pre njih nastupiti Pjevačka družina Svetlane Spajić, čiji novi album tradicionalnih pesama očekujemo uskoro.

Ovogodišnje izdanje karakteriše i prisustvo iskusnih muzičara iz regiona.

Dva dua su posebnu pažnju skrenula svežim debi albumima, što je bio snažan povod za poziv na festival Todo Mundo.

Duo svetski priznate harmonikašice Merime Ključo i pevačice moćnog glasa Jelene Milušić nastupiće na zatvaranju 3. oktobra, a norveški duo Daniel Lazar i Almir Mešković samo je po mestu osnivanja i rada norveški, dok je njihova muzika sa Balkana, odakle obojica potiču.

Iz nešto daljih krajeva Evrope dolaze grupe i umetnici koje deluju dugi niz godina, i čiji su se prošlogodišnji albumi našli na vrhovima top lista: španska Viguela, koja će nastupiti u Studiju 6 Radio Beograda, kao i jermensko-turski Vardan Hovanišian & Emre Gultekin, koji svojim postojanjem pokazuje da muzika ne priznaje barijere.

Festival Todo Mundo podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Collegium Hungaricum, Halmos Bila Program, RTS, Music Norway.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE