Obrenovac, 16.05.2021

OCENA ZA 'DOGAĐAJ KOJI ĆE SE DUGO PAMTITI'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 30.10.2019.
Beogradska filharmonija - orkestar od pet zvezdica

Foto:Beogradska filharmonija
Vodeći svetski portal za kritiku i mapiranje koncerata "Bahtrek" ocenio je poslednji nastup Beogradske filharmonije sa maksimalnih pet zvezdica, saopštili su iz Filharmonije.

Koncert koji je orkestar održao 25. oktobra na Kolarcu okarakterisan je kao jedan od najboljih ikada, odnosno "događaj koji će se dugo pamtiti".

Pod vođstvom šefa dirigenta Gabrijela Felca, Beogradska filharmonija je izvela Štrausove "Metamorfoze" i Betovenovu "Eroiku".

Felcova jedinstvena i uzbudljiva koncepcija omogućila je muzičarima Beogradske filharmonije da prikažu svoje umeće u punom sjaju.

Pored ovacija koje je orkestar dobio od publike, kritičar Piter Konors je primetio da se te večeri baš sve sklopilo: orkestar u vrhunskoj formi, izuzetan odnos Felca kako sa sviračima tako i sa publikom, pa čak i Kolarčeva akustika koja je bila odgovarajuća za ova dela.

Ponosan na filharmoničare, Gabrijel Felc je nakon koncerta rekao da je to bila najbolja Eroika u njegovoj karijeri šefa-dirigenta, a maksimalnu ocenu kritike čestitao je muzičarima preko društvenih mreža.

Portal Bahtrek redovno prati i objavlje prikaze koncerata Beogradske filharmonije, od kojih je izvođenje Glijerove simfonije "Ilja Muromec" iz marta 2018. godine, takođe nagrađeno sa pet zvezdica.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE