Obrenovac, 18.05.2021

FESTIVAL FANTASTIKE


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 10.07.2020.
Poziv filmadžijama

Foto:Shutterstock/Marko Rupena


Festival srpskog filma fantastike najavljen je za oktobar, a organizatori iz Udruženja “Mladi kadrovi” iz Beograda raspisali su konkurs za filmove za njegovo 14. izdanje.

Festival srpskog filma fantastike biće održan u oktobru 2020. godine, a filmski program pratiće brojne promocije, tribine i gostovanja, najavili su organizatori, dodajući da će uvod u smotru kao i ranijih godina biti “šetnja zombija” centralnim beogradskim ulicama.

Na konkurs su pozvani autori filmova koji se bave “najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta”.

“Koskar”, zvanična nagrada festivala dodeljuje se u domaćoj (srpskoj) selekciji, regionalnoj selekciji (zemlje bivše Jugoslavije bez Srbije) i međunarodnoj (ostvarenja iz celog sveta).

Za “Koskara” se takmiče filmovi na slobodnu temu, u kategorijama najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji vizuelni efekti, najbolji film iz ex-yu regiona, najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.
Filmovi koji se takmiče za “Koskara” treba da obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastična… , a engleski titlovi su obavezni za filmove koji konkurišu za nagradu, navode organizatori.

Strani celovečernji filmovi neće moći da se takmiče za nagradu, ali će biti prikazani u revijalnom programu, dok se domaći dugometražni filmovi mogu prijaviti za nagradu, preciziraju u “Mladim kadrovima”, uz obrazloženje da je takva odluka doneta sa ciljem da se podstakne domaća produkcije filmova iz oblasti fantastike.

Rok za slanje radova je 1. septembar, a detalji o konkursu i prijavni formulari mogu se pronaći na sajtu Filmskog centra Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE