Obrenovac, 18.05.2021

KRALJIČINA ŠESTORKA DOLAZI NA BEMUS


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 01.10.2019.
Pevaju na engleskom dvoru, a sada će nastupiti u Kolarcu

Foto:Promo
The Queen's Six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete I, a uskoro će zapevati  i u Srbiji. Ovaj izvanredan sastav će na 51. Bemusu nastupiti 9. oktobra, u Kolarčevoj zadužbini.

- Imao sam posebno zadovoljstvo da slušam Queens six za koje mislim da su ostvarili najbolje izvođenje Mise za četiri glasa kompozitora Vilijama Birda koje sam do sada čuo. Pored toga što su izvanredno ujednačeni, imaju privlačni scenski nastup, kao i nepogrešiv osećaj za ansambl, ono što ova grupa zaista donosi ovoj vrsti muzike, je lični pečat i skrivenu religioznu poruku koju je Bird svakako nameravao da iskaže u svojim delima. Bilo je to iskustvo koje ću dugo pamtiti - izjavio je o njihovom radu Mahan Esfahani, čembalista , orguljaš BBC radija i ekskluzivni umetnik "Deutche Grammophona".

Svi članovi The Queen's Six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka.

Hor Kapele, koji se sastoji od glasova dečaka i dvanaest profesionalnih muških pevača, nastupa na oko osam službi nedeljno, kao i na privatnim i državnim događajima, često pred kraljevskom porodicom.

Dan, Tim, Nik, Dom, Endrju i Sajmon udružili su snage kako bi svoj jedinstveni stil izvođenja predstavili široj publici, a njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do nadmoćnih aranžmana džez i pop numera.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE