Obrenovac, 18.05.2021

DEBAKL MAČAKA (VIDEO)


Izvor: Index.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 04.01.2020.
Film 'Cats' toliko ocrnjen da je morao da ode na popravku posle prve projekcije

Foto:IMDb
Universal je, prema pisanju stranih medija, povukao film Mačke iz trke za Oskara nakon debakla na bioskopskim blagajnama.

’’Mačke’’ su se nalazile na listi filmova za razmatranje, a kako piše Variety, uklonjene su i sa striming platforme Akademije za filmsku umetnost i nauku, gde su se gledali filmovi koji pretenduju za tu nagradu.

Filmsku adaptaciju mjuzikla Endrua Lojda Vebera kritičari su razapeli, nazvavši je "ludim muzičkim eksperimentom koji je pošao po zlu" i filmom koji će "generacijama progoniti gledaoce".

"Reditelj Tom Huper je dopustio, a možda čak i želeo haos iz filma ‘’Mačke’’. Svaka od njegovih odluka uzrokovala je maksimalnu dezorijentaciju", napisao je The independent u svojoj kritici.

Film u kome igraju velike glumačke i muzičke zvezde poput Džudi Denč, Tejlor Svift, Dženifer Hadson i Idrisa Elbe, dobio je na IMDB-u jednu od najnižih ocena ikad - 2,6, dok je mu je na Rotten tomatoes dato samo 18 odsto podrške.

Reditelj Tom Huper je odmah zatim povukao film iz bioskopa i vratio ga na prepravku, tj. na doradu CGI tehnologije koja je "kriva" za čudne mačke-ljude.

Film je u bioskope u Americi stigao u petak, ali su ga iste večeri i publika i kritičari "popljuvali".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE