Obrenovac, 12.05.2021

'ZLATNI ĆURAN' GLUMCU MILANU GUTOVIĆU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.11.2019.
Istaknutom dramskom umetniku nagrada za životno delo će biti uručena 20. marta 2020. godine

Foto:Printscreen
Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Milan Lane Gutović dobitnik je najvišeg priznanja 49. pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije" u Jagodini, "Zlatnog ćurana" za životno delo.

Odluka je doneta na sednici kolegijuma Kulturnog centra i Festivala "Dani komedije", a popularnom dramskom umetniku biće uručena 20. marta 2020. godine, na otvaranju 49. "Dana komedije", saopšteno je danas iz Kulturnog centra.

U saopštenju koje je potpisao direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović se ističe da se Gutović, još na prvim "Danima komedije", pre 49 godina, susreo s publikom Jagodine ulogom u legendarnoj predstavi "Buba u uhu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Za ulogu Vladimira u predstavi "Pučina" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igrane 1978. godine, Gutović je na "Danima komedije" nagrađen statuetom "Ćuran".

Posebno je poznat po ulogama Srećka Šojića u serijama "Tesna koža" i "Bela lađa".

Nagrada "Zlatni ćuran" se sastoji od statuete ćurana, unikatne plakete i novčanog iznosa koji je dar Komercijalne banke.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine i do sada su je dobili glumci: Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubonir Ubavkić Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimir Ðuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, Jelisaveta Seka Sabljić, Rada Ðuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev, Vlasta Velisavljević, Predrag Ejdus i Ljiljana Dragutinović.

Dobili su je i reditelj Dragoslav Lazić, pozorišni pisci i kritičari Muharem Pervić i Milosav Buca Mirković i režiser Dejan Mijač, koji je odbio da je primi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE