Obrenovac, 18.05.2021

RUSKI PRVACI BALETA U BEOGRADU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.11.2019.
'Krcko Oraščić' se sprema da dva puta 'zaledi' veliku scenu Sava Centra

Foto:Promo
Zbog izuzetnog interesovanja za spektakularnu baletsku predstavu na ledu"Krcko Oraščić" prvaci ruske škole baleta izvešće je dva puta u Beogradu.

Pored prvobitnog termina 7. decembra u 20 časova, počela je prodaja ulaznica za izvođenje Krčka Oraščića na ledu u 18 časova. Karte su u prodaji na blagajnama Sava Centra, Tickets. Rs I DDTickets, kao i online na pomenutim sajtovima Tickets. Rs i DDTickets. Rs

Na čelu ove baletske trupe se nalazi umetnički direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova...Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta, a 7.12. će dva puta "zalediti" veliku scenu Sava Centra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE