Obrenovac, 12.05.2021

OGNJEN POPOVIĆ BEND U FILHARMONIJI


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2019.
Prvi klarinetista ovog orkestra nastupiće u matičnoj kući, ali u sasvim drugačijoj ulozi

Foto:Marko Đoković
Koncertno predstavljanje novog albuma klarinetiste Ognjena Popovića „In My Heart“ zakazano je za subotu 28. septembra od 20 časova u Beogradskoj filharmoniji. Prvi klarinetista ovog orkestra nastupiće u matičnoj kući, ali u sasvim drugačijoj ulozi.

Pored toga što je vrsni instrumentalista Ognjen je i kompozitor, na njegovom petom CD-u koje je izdao Mascom Records, nalazi se trinaest predivno aranžiranih kompozicija uz nesvakidašnji miks džeza, popa, fanka i tradicije.

- Pri komponovanju, inspiraciju najčešće pronalazim u pop jazz muzici sedamdesetih i osamdesetih, ali i filmskoj muzici Henri Mancinija. Moja opsednutost Bitlsima se, siguran sam, veoma lako prepozna u nekoliko kompozicija. Kao i do sada, mada ovaj put u mnogo manjoj meri, koreni čine svoje, pa se tako sporadično, u par navrata mogu čuti i uticaji balkanskog muzičkog nasleđa. Moram da priznam da moji kompozitorski apetiti iz godine u godinu rastu. Maštam o tome da mi Filharmonija naruči pisanje opere “Pančevac u Beogradu - rekao je klarinetista koji ovom prilikom neće svirati u fraku.

Ognjen Popović Band čine njegovi prijatelji i kolege Miona Barbul (klavir), Bane Gluvakov (gitara), Slobodan Gerić (kontrabas), Aleksandar Sale Radulović (perkusije). Koncertna promocija albuma „In My Heart“ biće prilika da poštovaoci Ognjenovog stvaralaštva među prvima čuju uživo muziku sa ovog izdanja.

Disk po promotivnoj ceni „In My Heart“ + karta za koncert mogu se poručiti na mascom.rs uz besplatnu dostavu do petka 27.09.2019. Na dan koncerta disk i karta mogu se nabaviti na biletarnici Beogradske filharmonije (dva sata pre početka).

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE