Obrenovac, 18.05.2021

Otvoren obrenovački sajam knjiga


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2019.
Svi zainteresovani, od danas do petka, 18. oktobra, mogu posetiti ovaj sajam u periodu od 11.00 do 20.00 časova

Foto:lokalnenovine.rs
Sa ciljem promocije književnog stvaralaštva na teritoriji Gradske opštine Obrenovac danas je u holu Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” otvoren Sajam knjiga. Prvi put posle osam godina, Obrenovčani će moći da se druže sa obrenovačkim autorima i piscima i po povoljnijim cenama kupe knjige.

Sajam je otvorio predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

"Vi ste svedoci da je Obrenovac grad koji je u svoj istoriji bio u mnogim oblastima džin. Pre nekoliko godina smo nažalost svi bili na kolenima, i on je poklekao, ali mi smo zajedno uspeli da ga podignemo na noge. Izgradnja autoputa, mosta, novog doma zdravlja, nekoliko škola, to su karakteristike modernog grada, ali naš Obrenovac džinom čine i njegovi umetnici, književnici, slikari, glumci i svi oni koji su posvećeni ovoj vrsti napretka i obeležavanja istorije na današnji dan u našem gradu", rekao je Čučković.

"Ponosan sam što možemo videti veliki broj izlagača, ponosan sam na vaše generacijske razlike, što iako to nije profitabilna delatnost ne odustajete i siguran sam da će Obrenovčani uslišiti moj poziv i molbu da ovde dođu i oplemene svoju biblioteku vašim delima", poručio je predsednik opštine u svom obraćanju.

Obrenovčane je na sajam pozvao i direktor Sportsko-kulturnog centra "Obrenovac" Ivan Jegorović.

"Ovo je jedan pravi mali praznik kulture u našem gradu, lokalni književnici globalnih razmera danas su naši gosti. Svi ljudi koji žele će, u tri dana, moći da vide šta to naši književnici nude i da shvate koliko plodnih književnika u našem gradu imamo", kazao je Jegorović i napomenuo da je ovo samo prvi korak ka tome da se pisci više promovišu. On je dodao da će sajam sledeće godine biti grandiozniji jer će biti pozvani i pisci iz drugih gradova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE