Obrenovac, 01.02.2023

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala danas u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2019.
Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur 'Điro d' Italija' i 'Tur d' Frans', a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju

Foto:lokalnenovine.rs
Trinaesta Međunardona biciklistička trka Beograd-Banjaluka startovala je danas u Obrenovcu. Start trke koja se održava pod pokroviteljstvom predsednika i premijera Republike Srpske Željke Cvijanović i Radovana Viškovića, označen je u 11 časova ispred Termoelektrane u Ušću.

U međunarodnoj trci, tokom koje će biciklisti voziti gotovo 800 kilometara, učestvovaće 250 vozača iz 25 ekipa, među kojim i one iz Srbije, Irske, Nemačke, Italije, Slovenije, Mađarske, Belorusije. U slovoenačkoj ekipi je i Gašpar Kaprašin, pobednik prošlogodišnje trke. Trka će trajati četiri dana, a podeljena je u četiri etape: Obrenovac - Vlasenica, Vlasenica - Brčko, Bijeljina - Teslić i Prnjavor - Banjaluka.

Učestvuju čuveni biciklistički timovi, među kojima ruski "Gasprom", italijanske "Sanđemini" i "D'amiko" i austrijski "Hrinkof". Publici će se predstaviti i kolumbijski "Bicikletas strongmen". Ova 13 .biciklistička trka označena je prvom kategorijom, što je čini sportskim događajem najvišeg ranga, s obzirom na to da je prošle godine ušla u 50 najboljih trka na svetu, a poseban značaj ima što je ovogodišnje izadnje kvalifikaciono za Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju.

Trka je privukla veliki broj vrhunskih ekipa koje dolaze da se istovremeno pripremaju i za veliki gran tur "Điro d' Italija" i "Tur d' Frans", a dobila je i ekonomsku i turističku dimenziju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE