Obrenovac, 01.02.2023

Održano školsko takmičenje u košarci


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.03.2019.
U hali sportova SKC-a snage su odmerili učenici svih obrenovačkih osnovnih škola

Foto:lokalnenovine.rs
Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“ okupio je danas pod svojim krovom učenike svih obrenovačkih osnovnih škola. Takmičenje u košarci, za čiju organizaciju su se pobrinuli Sportski savez i Gradska opština Obrenovac, bilo je odlična prilika za druženje, promociju sporta i zdravog života.

„Učešće je uzelo 18 ekipa i igra preko 200 učenika osnovnih škola je zaista praznik za sve Obrenovčane, a ponos Komisije za sport. U predstojećem periodu nas očekuje još jedan događaj vezan za školski sport, a to je Mala školska olimpijada za decu od prvog do trećeg razreda, gde će deca pokazati svoje motoričke i fizičke sposobnosti“, rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

„To će biti kruna, odnosno završetak tog dela školskog sporta vezanog za prošlu godinu, a zatim će se nastaviti takmičenja i u ovoj godini kroz četiri sporta – rukomet, atletika, odbojka i košarka“, dodao je Stanković.

Koncept takmičenja pohvalili su i profesori fizičkog obrazovanja, naglasivši da su odigrane utakmice dobar pokazatelj rada u školama.

„Takmičenja poput ovog, gde se odmeravaju snage učenika svih osnovnih škola u Obrenovcu su izuzetno korisna. Pre svega za tu decu, sportiste kojima mi i predajemo, a onda i nama nastavnicima jer možemo da vidimo šta smo i koliko uradili na tim našim časovima, odnosno sekcijama i vannastavnim aktivnostima koje vodimo u školama“, kazao je profesor Vladimir Sarić.

I organizatori i profesori složni su u jednom, a to je da deca iz godine u godinu sve više napreduju, kako u košarci, tako i u ostalim sportovima. Današnje košarkaško okupljanje samo je potvrdilo kvalitet obrenovačkih sportista, koji će bez sumnje, na pravi način graditi svoje profesionalne sportske karijere.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE