Obrenovac, 01.02.2023

NOVO ČUDO SRPSKE ATLETIKE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2019.
Oborila dva svetska rekorda, a tek joj je 15 godina

Foto:Atlex
Juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u bacačkim disciplinama održano je u nedelju 31. marta i na njemu smo bili svedoci novog svetskog rekorda srpskog čuda od deteta u bacanju koplja.

I ako ima tek 15 godina, i ako je po uzrastu mlađa pionirka, Andriana Vilagoš postala je zvanična juniorska svetska rekorderka u bacanju koplja sa rezultatom 61.81 m.

Njen, pionirski, uzrast baca koplje težine 400 grama i to koplje je pre nedelju dana bacila do novog svetskog rekorda takođe, 65,77 m. To joj je bio prvi zvanični svetski rekord, pošto IAAF (svetska atletska federacija) zvanično računa rezultate od 15 godine. Andriana već dve godine zaredom obara ove rekorde, oni su se beležili ali nisu bili zvanični.

Poslednjeg dana marta Vilagoš je bacala mlađe juniorsko koplje od 500 g (juniorsko i seniorsko je težine od 600 g). Prošle godine je nekoliko puta popravljala nezvanični svetski rekord da bi sada bacila i prvi zvanični.

Prošlu godinu je završila sa 59,69 m da bi svoj prvi ovosezonski hitac sa ovim koljem bacila neverovatnih 61,81 m. Preostalih 5 hitaca su takođe bili izuzetno dobri.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE