Obrenovac, 01.02.2023

SPORTSKE IGRE MLADIH OD SREDINE MAJA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 07.04.2019.
Sve je spremno za novi spektakl

Foto:Promo
Predsednica Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju Ivana Jovanović izjavila je da sa nestrpljenjem očekuje novu sezonu u kojoj će SIM još jednom pokazati da je najlepša sportska priča u regionu i oboriti sve rekorde.

"Pripreme za sezonu 2019. su u završnoj fazi, svečano otvaranje održaće se 15. maja u Novom Sadu na centralnom gradskom trgu, a posle toga karavan radosti i prijateljstva posetiće 25 gradova u Srbiji. Za decu je i ove godine sve besplatno, a moći će da se takmiče u 10 sportova. Prošle godine smo u Srbiji i regionu oborili sve rekorde i sa istim ambicijama pripremamo novu sezonu", rekla je Jovanovićeva.

Ona je Tanjugu u Kuršumliji, gde su SIM dobile posebno priznanje od Opštine, a lokalni tim "Atomski mravi" nagradu SIM-a za najlepšu priču, rekla da se nada kako će "po staroj narodnoj i treća biti sreća", jer su i prethodne dve sezone SIM-a za Srbiju otvorene u Vojvodini.

"Nadam se da će nam se posrećiti, pre dve godine Igre su otvorene u Kikindi, prošle godine u Sremskoj Mitrovici i držaću se stare narodne i nadam se da će tako i da bude", poručila je Jovanovićeva.

Kao i prethodnih godina, najbolji sa gradskih takmičenja nastupiće u državnom finalu u Beogradu, a pobednici će se plasirati na regionalno finale mladih Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje se već tradicionalno održava krajem avgusta u Splitu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE