ALEKSANDRA ANDRIĆ OSVOJILA ZLATO NA SVETSKOM PRVENSTU ZA KADETE

Novosađanka Aleksandra Andrić je najveći mladi talenat srpskog džudoa. To je i dokazala na prošlom Svetskom kadetskom prvenstvu u Zagrebu. Ona nije imala neke posebne pripreme za prošlo veliko takmičenje jer su njen trud i rad konstantni.

– Trenirala sam kao što i uvek to radim. Cele godine, svaki dan, treniram jako, pa tako i pred ovo takmičenje. Imamo dva treninga dnevno, ujutru je uglavnom trening snage, a uveče džudo, u kimonu – rekla je Aleksandra za Kurir televiziju.

Po njenim rečima, Svetsko prvenstvo u Zagrebu joj je bilo prvo ozbiljno takmičenje, iako iza sebe ima dva srebrna odličja sa kontinentalnih Kupova i višestruka je prvakinja naše države.

– Imala sam pet borbi, u prvoj sam se susrela sa protivnicom iz Mongolije, nju sam pobedila na zahvat u parteru. Potom sam radila sa Čekihnjom, sa njom sa se susretala, pa sam donekle i znala kako radi. Nju sam pobedila Iponom (poen koji označava pobedu) na tehniku „Uči mata“ (prim. aut. poznata kao kraljica tehnika u ovom sportu). Nakon toga, došlo je četvrtfinale, tu sam radila sa Holanđankom, sa kojom sam se takođe borila. Polufinale sam radila sa Uzbekistankom, nju sam bacila na Vazari, a završila u zahvatu – rekla je mlada džudistkinja, pa se osvrnula na finale, u kome se sastala sa reprezentativkom Turske:

– Kako je krenuo meč, prvo sam pala iz svog napada, pa sam izjednačila, potom sam je bacila i tako završila meč. Inače, prva sam godina kadeta, imam još dve godine u ovoj kategoriji da se borim.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Kurir televizija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *