ČARAPANI POKORILI SVET

Na Svetskom prvenstvu u karateu za kadete (16-17 god.), juniore (18-20 god.) i seniore (+21 god.) u Portugalu, grad Porto, Grad Kruševac i istoimeni karate klub, nastupajući za reprezentaciju Srbije, predstavilo je 6 takmičara: Simić Milena (14-15 god.) kate, Isidorović Laura (16-17 god.) kate, Simić Lazar (16-17 god.) borbe, Đorđević Kristina (16-17 god.) kate, Nedeljković Đorđe (16-17 god.) kate i borbe, i Simić Nevena (18-20, +21 god.) kate.

1 / 7

-Nakon 3 neverovatno uzbudljiva dana, prepuna uspeha, naši predstavnici osvojili su 6 medalja, tačnije 1 zlatnu, 2 srebrne i 3 bronzane čime je postignut istorijski uspeh, možda i najveći kada je reč o kruševačkom sportu. Koliko je zapravo uspeh veliki najbolje govori činjenica da su na desetine reprezentacija ostale bez osvojene medalje a da je svega nekoliko zemalja, koje su brojale i preko 50 takmičara uspelo da zabeleži bolji rezultat od našeg kluba. Naš klub je zabeležio bolji rezultat od reprezentacija čitavih zemalja koje su višestruko veći od cele Srbije ali i zemalja koje tradicionalno postižu dobre rezultate kao što su: Nemačka, Španija, Poljska, Švedska, Norveška, Danska, Mađarska i dr. Naši karatisti ovim rezultatom na najbolji mogući način opravdavaju sve ono što je uloženo u njih i preponosni su na činjenicu da su na najlepši način prezentovali našu zemlju, Grad Kruševac i sve one koji su verovali u njih i nesebično im pomagali, kaže Marko Tomić, predsednik Kluba.

Zlato je osvojila Nevena Simić, juniorke (18-20) kate, a srebro Lazar Simić, kadeti (16-17) borbe i Đorđe Nedeljković, kadeti (16-17) kate.

Bronzanim odličjem okitili su se Nevena Simić (+21 god.) kate, Ženski juniorski (16-20) kata tim Srbije (Nevena Simić, Laura Isidorović i Kristina Đorđević, svi iz KK “Kruševac”) i Muški kadetski (16-17) borba tim Srbije (Lazar Simić, Đorđe Nedeljković iz KK “Kruševac” i Matija Marinković iz KK Shotokan Ći iz Ćićevca).

Izvor : Ž. M. / Kurir sport

Foto : Kurir.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *