DECO, VERUJTE U BOGA!

Ljubimac navijača Partizana i cele Srbije poslao važnu poruku o svom uspehu.

Aleksa Avramović dobio je poseban doček na stadionu Tašmajdan u Beogradu u utorak, na utakmici Partizan – Fuenlabrada. Navijači su pozdravili svoje ljubimce i dočekali novajlije, a uz to videli i novi dres crno-belih. Ipak, sve to je palo u drugi plan kad je Aleksa ušao na stadion i bio dočekan ovacijama „MVP, MVP“.

S obzirom na to da je pre manje od 48 sati doputovao iz Manile, Avramović je i dalje umoran i trener Željko Obradović daće mu vreme da predahne od osvajanja srebra na Mundobasketu. „Malo mi treba vremena da se slegnu utisci, jer će doći do nekog blagog pražnjenja posle svih ovih emocija, bile su jake i potrebno je vreme da se restartujem i da krenem u nove pobede i izazove. Trenutno sam na odmoru“, nasmejao se Avramović. „Svakako, navijači Partizana ne treba da se brinu, od svih nas igrača dobiće maksimum i to znaju da cene i poštuju i to će im sigurno biti dato“, rekao je Avramović za „Sport klub“.

On je još jednom govorio o neverovatnom jedinstvu u ekipi Svetislava Pešića. „Posebna je ovo medalja i turnir. Način na koji nas je ujedinila Borišina povreda uticala je da odigramo turnir na pravi način. Nikad za 20 godina koliko treniram košarku nisam bio u takvoj grupi ljudi. To je bio ključ uspeha. Svi smo se družili, imali neizmernu ljubav jedni za druge i to je sigurno narod prepoznao i zato nas je posebno zavoleo“.

Avramovića su ljubitelji košarke u Srbiji upoznali još pre 10 godina u dresu Borca iz Čačka, a potom još bolje u dresu Srbije, u zimu 2018. protiv Austrije, kada je dao važnu trojku za pobedu u kvalifikacijama za Mundobasket 2019.  Na Tašmajdanu je otkrio i svoju „tajnu“ uspeha: „Oduvek sam verovao u sebe, da nisam ne bih napravio ikakav uspeh. ‘Formula je volja’, što bi rekli momci iz Beogradskog sindikata. Nebitno da li sam imao uspone ili padove u životu, moj pristup treningu i svakoj utakmici je oduvek bio isti. To se nije promenilo, niti će se promeniti dok god budem igrao košarku. To je moj savet mladim igračima. Da duboko veruju u sve što rade i da veruju u Boga pre svega, a Bog će im to vratiti, siguran sam u to“, rekao je Avramović.

Izvor : B92

IZVOR/FOTO: MONDO/UROŠ ARSIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *