DOBAR ŽREB ZA RUKOMETAŠICE SRBIJE

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u E grupi Svetskog prvenstva koje se održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj

Izabranice Uroša Bregara za rivale su dobile jednog od domaćina, Dansku uz Rumuniju i Čile, a igraće u Herningu (Danska).

https://twitter.com/ihf_info/status/1676963252067274755?s=20

Najbolje tri selekcije nastavljaju dalje takmičenje koje se igra od 29. novembra do 17. decembra, a utiske posle žreba izneo je i selektor Uroš Bregar.

– Moram da kažem da smo imali sreće kada smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Tom utakmicom ćemo tražiti prolaz u drugi krug – rekao je Bregar.

Danska je, objektivno, najjači tim u grupi.

– Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj publike. Danska je igrala finale poslednjeg Evropskog prvenstva i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igra zaista vrhunski – istakao je Bregar.

Rumunija je u prednosti u odnosu na Srbiju.

– Rumunija je na prethodnom EP igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Ona dosta ulaže i organizacijom juniorskog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Rumunija je kao i mi počela sa podmlađivanjem tima – poručio je Bregar.

Cilj se zna: prolaz u drugu fazu takmičenja. I sasvim je dostupan.

– Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na EP 2024. godine – zaključio je Bregar.

Izvor : Espreso

Foto : EPA/Antonio Bat, Starsport/Peđa Milosavljević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *