GODINE MU NE MOGU NIŠTA: Vladimir Janković i dalje gazda na terenu

Da godine nisu prepreka pokazuje primer Vladimira Jankovića (45), koji i dalje igra aktivno za fudbalski klub Rojkovac. Prekaljeni majstor, zakoračio je na fudbalsku scenu sa 16 godina, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za matični Radnički iz Obrenovca, Bečej, Prvu Iskru, Jedinstvo sa Uba, Vranić, Rvate, Urovce, Ušće i Zabrežje.

Svojim fudbalskim znanjem zaslužio je svakako više u karijeri, kockice se nisu složile, tako da je čuveni „Beljaka“ najbolje igračke dane proveo po nižim ligama, gde je ostavio dubok trag. Pun pogodak napravila je uprava fudbalskog kluba Rojkovac kada je angažovala iskusnog defanzivca, koji je iz redova rivalskog Zabrežja došao u plavo belu porodicu. Iskustvo i znanje doneo je Rojkovčanima i njihovu odbranu učinio granitnom, bio je strelac brojnih odlučujućih golova i brzo postao miljenik vatrene publike.

„Igrao sam za mnoge klubove, ali Rojkovac je poseban. Moram da kažem da mi je trebalo vremena da se adaptiram na novu sredinu, ali poseban osećaj je igrati za ovaj klub, klub koji ima dušu i neverovatnu publiku. Atmosfera je odlična u svlačionici i ono što mi prija je taj osećaj da nemamo rezultatski pritisak, a kada je tako, onda je na terenu sve mnogo lakše. Posebnu zahvalnost dugujem Nenadu Tomiću, čoveku koji je alfa i omega Rojkovca i neko ko živi za klub.“ – rekao je Vladimir Janković.

Popularni „Deda“ kako ga zovu na Rojkovcu, voleo je i magičnu igru na „petoparcu“. Kako i sam kaže, ne postoji turnir u okruženju koji nije osvojio, a jedan od najdražih mu je „Kareli“ na Ubu. Najviše je voleo da teren deli sa Đurom, Petrom, Markom Dumanovićem, a kasnije sa Bugijem i dobro poznatim Željkom Grujičićem. Mali fudbal prestao je da igra pre nekoliko godina, a današnja publika ostala je uskraćena za čuvenu „biciklicu“, koja je bila priča za sebe.

Na turniru prigradskih opština prošle godine u Lazarevcu, reprezentacija Obrenovca osvojila je prvo mesto, a titulu najboljeg igrača poneo je upravo Vladimir Janković, najstariji igrač na turniru. Gromoglasnim aplauzom pozdravljen je od prisutnih, a izvanrednom igrom tokom čitavog turnira, apsolutno je zaslužio epitet najboljeg.

Za kraj Janković je dodao o završetku karijere, ali i o današnjoj omladini:

„Igračku karijeru planiram da završim sledeće godine, mislim da je sasvim dovoljno, napuniću 46 godina. Što se tiče današnje omladine, ne vidim svetlu budućnost, fudbal se više ne igra na terenima, a tu su se nekada stvarali najbolji. Čini mi se da nemaju tu ljubav i želju prema igri, voleo bih da grešim.“ – dodao je Vladimir Janković.

Brojni navijači Rojkovca nadaju se da ovo nije poslednja sezona iskusnog Jankovića, a od njih na utakmicama možete čuti i dobro poznatu pesmu… „Ja bih da igra još malo, jer je Deda samo jedan“…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *