Golman kome godine ne mogu ništa – Miša Milutinović

Golmani su kao vino, kažu fudbalski znalci, a pravi primer je naš sugrađanin Miša Milutinović (51). Treninzi, utakmice, parade, odbrane i tako već 40 godina. Njegova golmanska karijera prepuna je klubovima i putevima, uspesima i poznanstvima, ali ono što je izvesno to je da i danas, u poznim igračkim godinama, brani opuštenije nego ikad, brani maestralno.

Na teren uvek izlazi prvi, sa istim entuzijazmom kao na početku karijere. Branio je godinama u Budućnosti iz Zvečke gde je ostavio dubok trag, a golmanski put vodio ga je i u Stubline, Urovce, Crvenu Jabuku, Trstenicu, Donji Lajkovac i Cvetovac. U novoj sezoni Milutinović je doneo odluku da se vrati na našu teritoriju, napustio je Mladost iz Cvetovca i zadužio dres Belog Polja.

Koliki uticaj je imao na novu ekipu jasno govori i maksimalni učinak iz prva dva kola. Do sada je odigrao više od 1000 utakmica u karijeri. Koliko je golova odbranio, a koliko primio nije brojao. Svoje stečeno iskustvo rado prenosi mladima i za njih ima jasnu poruku:

Golmanski posao težak je i trnovit jer traži samo rad, red i disciplinu. Ako se tako radi, izvesno je da će se sve to isplatiti, ali pripremite se na velika odricanja“ – rekao je naš sugrađanin i prekaljeni golman Miša Milutinović.

Popularni Miša u vanrednom kolu sačuvao je svoju mrežu protiv nekadašnjeg kluba Posavine iz Stublina, a za vikend ga očekuje još jedan bivši klub i gostovanje u dobro poznatim Urovcima.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *