LIGA TRČANJA STIŽE U KOŠUTNJAK!

Liga trčanja u prirodi Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije biće nastavljena ovog vikenda u Košutnjaku. Nakon Vršca, gde je pre mesec dana liga startovala, došao je red i na glavni grad Srbije da ugosti najbolje „trejlere“ naše zemlje.

U Savezu za rekreaciju i fitnes Beograda, koji je tehnički organizator trke, očekuju da će u Beogradu biti najmasovnija trka cele sezone i procena je da će se na stazi u Košutnjaku naći oko 300 trkača koji će se boriti za što bolji plasman na ovoj trci, ali i u ukupnom plasmanu „Challenge race“ lige.

LIga trčanja
FOTO: SRFS

Pored seniora koji će se takmičiti na stazi dugoj sedam kilometara i najmlađi trkači moći da se oprobaju u ovoj disciplini u tri starosne kategorije. To će biti uvertira za glavni događaj dana, trku najboljih trejlera Srbije kroz Košutnjak i to po 12. put, tako da ova trka ima tradicionalni karakter.

Dragan Tomašević generalni sekretar saveza za rekreaciju fitnes Srbije izuzetno zadovoljni odzivom i da trka iz godine u godinu raste kao i čitava liga.

– Imamo konstantno povećanje broja učesnika ali i broja trka tako da od ove sezone pored standardnih imamo i novu destinaciju za trkače a to je Smederevo. Nakon Beograda očekuje nas Novi Pazar, Katići, Golija, Smederevo i završnica koja će biti na Zlatiboru u novembru mesecu, kada će ujedno i naša „Challenge race“ liga biti završena – rekao nam je Dragan Tomašević.

Liga trčanja
FOTO: SRFS

Organizatori su se pobrinuli da staza ne bude previše teška, da svako može da uživa u trčanju kroz prirodu a istovremeno i da najbolji trkači u našoj zemlji nađu izazov, pokažu šta znaju i koliko mogu da budu brzi u borbi za trofej pobednika lige.

Istovremeno u Košutnjaku će u subotu biti održana ploging trka koja podrazumeva trčanje u prirodi i sakupljanje đubreta. Ova trka će ujedno biti i kvalifikaciona za svetsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Italiji u plogingu novoj discipline na našim prostorima.

Izvor : Kurir.rs

Autor: Predrag Gajić

Foto: SRFS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *