Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u Obrenovcu osvojile Kup Srbije

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove osvojile su trofej Kupa Srbije. Posle velikog broja preokreta i neizvesne igre, ekipa Jedinstva savladala je domaći TENT u dvorani SKC u Obrenovcu sa rezultatom 3:2 po setovima 25:14, 28:30,14:25,25:16 i 16:14.

Neizvesnih i fantastičnih 5 setova, pratilo je nešto više od 2600 ljudi i shodno tome oboren je rekord gledanosti u sportskoj dvorani u Obrenovcu.

„Verovala sam da možemo da dobijemo i sa 3:1, međutim uvek nam se desi manji peh kad treba najviše da zapnemo. Smatram da su obe ekipe pobedile večeras i da ova naša medalja sija kao zlato“, rekla je Jovana Cvetković, odbojkašica TENT-a.

Oba tima su igrala kvalitetno i borbeno, dostojno finalu nacionalnog Kupa. Prvi set je ubedljivo pripadao ekipi iz Stare Pazove dok su se u drugom setu, devojke TENT-a preobrazile i izjednačile rezultat sa 1:1. U istom borbenom duhu, devojke su nastavile i treći set ostavljajući rivalkama 14 poena.

Posle ubedljivo osvojenog četvrtog seta ekipe Jedinstva, odigran je završni set gde je Jedinstvo povelo sa 10:7 i činilo se da će nastaviti istim tempom do kraja, ali su devojke iz Obrenovca odigrale seriju od 4:0 gde se već znalo da će do samog kraja presuđivati detalji. Odservirala je Mina Dragović as na meč lopti i tako zasigurno donela trijumf Jedinstvu.

U muškoj konkurenciji odbojkaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije. Novosađani su uzeli i drugi trofej ove sezone, pošto su u finalu savladali ekipu Mladog radnika sa 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21).

Izvor: Julija Lazarević, lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *