ODRŽAN NAJMASOVNIJI BICIKLISTIČKI MARATON U SRBIJI

Proteklog vikenda tereni Nacionalnog parka Kopaonik su ugostili preko 1.200 ljubitelja brdskog trčanja i biciklizma na sportskim manifestacijama „Trail race Kopaonik“ i „Tri strane Kopaonika, koje čine krunu letnje sezone i ujedno formiraju najposećeniji letnji vikend na krovu Srbije.

Najmasovniji biciklistički maraton u Srbiji – „Tri strane Kopaonika“ održan je po jubilarni 10. put na već dobro poznatim stazama Beli meda, Jela i Pančić.

Na stazi Beli meda dužine 20km pobedu je odneo Emir Koca koji je štopericu zaustavio na 0:57:44,1, dok je u ženskoj kategoriji trijumfovala Marija Bajeva sa vremenom 1:13:51,7.

Na stazi Jela dužine 35km pobedio je Alek Bonev iz Bugarske sa vremenom 2:09:25,2, a u ženskoj konkurenciji pobedila je Julia Yakunina 2:52:39,8.

Na stazi Pančić dužine 53km i visinskom razlikom od 1700 metara, prvo mesto zauzeo je Marko Ćirjaković koji je trku završio za 2:58:59,5, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Andrijana Anastasoska iz Makedonije sa vremenom 4:17:02,7.

Prateći trendove, ali i osluškujući potrebe ljubitelja električnih bicikli, ove godine je održana e-bike trka na stazama Beli meda i Jela.

Učesnici planinske trke „Trail race Kopaonik“ nadmetali su se na dve staze, dužine 7 i 15 kilometara. Pobednici na trci 7km su Dušan Krstić koji je štopericu zaustavio na 00:33:30 u muškoj kategoriji i Ljubica Papić koja je trku završila za 00:51:38 u ženskoj kategoriji.

Prvo mesto u trci na 15km po peti put osvojio je Đuro Borbelj iz AK Apatin sa vremenom 01:09:05, dok je u ženskoj konkurenciju pobedu odnela Dragomir Liliana Maria iz Rumunije koja je trku završila za 01:23:26.

Najslađa trka za mališane revijalnog karaktera pod nazivom „Trail race kids“ okupila je 150 mališana u kategorijama od 2 do 12 godina.

Kako dolikuje proslavi rođendana, u subotu je održan veliki koncert iznenađenja u Konacima u organizaciji Skijališta Srbije i TO Opštine Raška, a sve goste Kopaonika zabavljala je Ana Štajdohar sa svojim bendom.

Zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji organizatora SU Na sve strane i NP Kopaonik, Skijališta Srbije, Turističke organizacije opštine Raška, policijske uprave Kraljevo i ispostave Kopaonik -prikazan je pun potencijal svega onoga što naša planinska lepotica nudi poseticima u letnjoj sezoni.

Naredno izdanje sportskih manifestacija „Trail race“ i „Tri strane Kopaonika“ zakazano je za poslednji julski vikend 2024. godine.

Izvor : Kurir sport

Foto : ZLATAN PREĆANICA I IVAN MILADINOVIĆ, Zlatan Prećanica i Ivan Miladinović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *