OK TENT MAKSIMALAN PROTIV SPARTAKA – 3:0

Odbojkašice TENT-a iz Obrenovca ostvarile su trijumf na premijeri 15. kola Banka Poštanska štedionica Superlige. Obrenovčanke su, kao gošće, nadigrale subotički Spartak sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:19, 25:18 i 27:25.

Trener Igor Žakić čestitao je svojoj ekipi na pobedi.

„Odigrali smo danas jednu bolju utakmicu u odnosu na prethodnih par kola. Polako počinjemo da dolazimo do svoje igre, do forme koja nam je potrebna za nastavak takmičenja, za Kup koji nas čeka. Negde smo u glavama već usmereni na sledeće kolo, na utakmicu protiv Uba već u petak i nema puno vremena za odmor. Ono što je bitno je da su danas devojke koje nemaju toliko priliku da budu u terenu iskoristile šansu, tu pre svega mislim na Nevenu Sajić, i to pokazuje samo da nam je roster dugačak i da možemo da računamo na svaku od ovih devojaka.“ – izjavio je Igor Žakić.

Nakon nešto lošijeg starta drugog dela sezone i dve veoma tesne pobede protiv Inđije i Partizana, izabranice Igora Žakića su konačno odigrale jednu dobru utakmicu od početka do kraja, ali su i ovog puta morale dosta da se potrude kako bi izašle na kraj sa Spartakom, koji je večeras sa klupe po prvi put predvodio Dejan Desnica.

„Ne tako laka utakmica je iza nas. Čestitala bih ekipi na pobedi sa maksimalnim rezultatom. Jako teško gostovanje, Subotica zna da bude veoma nezgodna ekipa pogotovo kad igraju u njihovoj hali i zbog atmosfere. Drago mi je da smo uspele da pokažemo dobru igru, nadam se samo da će tako i da se nastavi.“ rekla je odbojkašica TENT-a, Nevena Sajić.

Odnedavno odbojkašice Spartaka vodi novi trener, Dejan Desnica,  koji se vratio u Srbiju nakon angažmana u Poljskoj i Mađarskoj, dok je u našoj zemlji, između ostalog, uspešno vodio Vizuru.

„Prva utakmica sa ekipom Spartaka, nisam baš imao mnogo šanse da uradim velik broj treninga. Imali smo dosta zdravstvenih problema, tri igrača su imala boginje i virus, tako da smo možda zajedno odradili dva treninga. S obzirom na to sam zadovoljan zalaganjem i kako smo odigrali. Rezultatski nije ni moguće da to odmah dođe, ekipa TENT-a je ekipa koja pretenduje na titulu, ali sam zadovoljan kako su devojke odigrale, zadovoljan sam odnosom i nadam se da će već na prvoj sledećoj utakmici biti to dosta bolje i stabilnije, samo da nas posluži zdravlje i da budemo kompletni.“ – rekao je Dejan Desnica.

Spartak je trenutno na 10. poziciji u prvenstvu Srbije sa skorom 3-9. U izmenjenom sastavu i sa novim trenerom pokušaće nekako da pobegne iz opasne zone i da se pomeri ka sredini tabele. TENT je tokom cele sezone u gornjem domu, trenutno je na drugoj poziciji sa skorom 13-1, odmah iza vodećeg Jedinstva.

Izvor: OSSRB, lokalnenovine.rs

Foto: OSSRB

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *