ORLOVI ČEKAJU RIVALE

Rukometaši Srbije nalaze se u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Evropska rukometna federacija (EHF) saopštila je da će žreb kvalifikacija za EP 2026. biti održan 21. marta od 16.30 časova u Kopenhagenu.

Na kontinentalnom šampionatu učestvovaće 24 selekcije. Plasman na EP 2026. izborili su domaćini – Danska, Švedska i Norveška, kao i Francuska, koja je aktuelni evropski šampion.

Za preostalih 20 mesta na EP 2026. godine boriće se 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa po četiri selekcije. Kvalifikacije će biti održane od novembra 2024. do maja 2025. godine.

EHF je danas saopštio sastave šešira u kvalifikacijama za predstojeći kontinentalni šampionat.

U prvom šeširu se nalaze: Nemačka, Španija, Mađarska, Hrvatska, Island, Slovenija, Portugalija i Holandija, a u drugom su: Srbija, Austrija, Crna Gora, Poljska, Češka, Severna Makedonija, Farska Ostrva i Grčka.

Treći šešir čine: BiH, Slovačka, Belgija, Švajcarska, Rumunija, Litvanija, Ukrajina i Italija, dok su u četvrtom: Finska, Izrael, Estonija, Gruzija, Turska, Luksemburg, tzv. Kosovo i Letonija.

Plasman na EP 2026. izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Kontinentalni šampionat biće održan od 15. januara do prvog februara 2026. godine.

Izvor : Kurir sport / Tanjug/ Vuk Žarković

Foto: RSS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *