OTVORENO VELIKO PRVENSTVO U BEOGRADU

Foto:SSSS

Izvor: Kurir sport/Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2023.

U Hali 2 Beogradskog sajma održano je spektakularno ceremonija Otvorenog Evropskog školskog prvenstvo u borilačkim sportovima (Džudo, sambo, fudokan karate, tekvondo i rvanje) za uzrast od osam do 18 godina. Domaćin takmičenja na kome učestvuju školarci iz Srbije, Republike Srpske, Azerbejdžana, Ukrajine, Moldavije, Rumunije i Crne Gore je Evropska federacija za školski sport. Tehnički partneri su nacionalni savezi i Savez za školski sport Srbije.

– Beograd je po zna koji put pokazao da je vrhunski domaćin međunarodni sportskih takmičenja. Osmesi I zadovoljstvo na licima dece govore sve. To je upravo naša misija, da deca budu srećna i zadovoljna i uživaju u sportovima koje vole – istakao je Željko Tanasković, legendarni odbojkaš, koji je već dve godine na čelu ESSF.

Takmičenje koje okuplja oko 2.000 učesnika traje do subote 3. juna.

Evropska federacija za školski sport nastavlja sa daljim aktivnostima. Od 11 do 17 juna Skoplje će biti domaćin Evropskog prvenstva u košarci. Srbiju u muškoj konkurenciji predstavljaju sportsko informatičke Gimnazija Prestiž.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *