OVO JE NAJTRAŽENIJA STAZA NA SVETU!

Jugoistočno od Tokija, na udaljenosti od 70 kilometara od glavnog grada Japana, nalazi se najtraženija staza za trke na svetu. Dizajnirao ju je Herman Tilke, dizajner koji je tvorac staza Formule 1 u Las Vegasu, Džedi i Abu Dabiju.

Magarigava je staza kao nijedna druga na svetu. Njena izgradnja je koštala 200 miliona dolara. Staza je duga 3.571 metar, a površina celog kompleksa iznosi oko 100 hektara.

Staza ima 22 krivine, a ugrađena je u postojeću topografiju sa brdima i dolinama, te tako ima 16 odsto nizbrdo i 20 odsto uzbrdo. Dve brze ravne dužine iznose 800 metara, gde može da se razvije brzina od 280 km/č.

U boksove pored staze može da se smesti 36 automobila, a tu je i namenska garaža u koju može da stane 300 vozila.

Pored staze, kompleks ima i bazen, pa čak i stazu za trke pasa. Podrazumeva se da su tu teretana, restoran i bar, a čak i sala za karaoke. Postoji i manji bazen sa prirodnim toplim izvorom. Otvorena je samo za članove kluba.

Magariva, magariva staza
FOTO: MAGARIVA KLUB

A godišnja članarina je prava sitnica – iznosi 230.000 dolara. Ipak, superbogataši se otimaju za ovo privilegovano mesto. Za prvih 50 mesta konkurisalo je 200 ljudi iz celog sveta. Danas kompleks ima 500 redovnih članova i još 750 pridruženih članova.

Magariva, magariva staza
FOTO: MAGARIVA KLUB

Izvor : Kurir sport

Foto: Magariva klub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *