ŠKOLARCI BLISTALI NA ODBOJKAŠKOM PRVENSTVU BEOGRADA

Uspešno je završeno Gradsko prvenstvo u odbojci za školarce. Ceo mesec oktobar bio je u znaku školske odbojke. Igralo se u dvorani Ranko Žeravica i Hali 11. April.

Organizator takmičenja je Beogradska asocijacija za školski sport uz podršku Grada Beograda, a preko Sekretarijata za sport i omladinu.

BAŠS
FOTO: BAŠS

Bilo je predivno gledati dečake i devojčice, podeljene u kategorije 5-6 razred, 7-8 razred i srednjoškolci. Koordinatori školskog sporta Goran Ivković, Vladimir Tica i Marko Vujadinović, prezadovoljni su kako je sve proteklo.

Poslednjeg dana takmičenja usledila je dodela medalja za kategoriju osnovnih škola, uzrast peti i šesti razred.

Medalje su delili nekadašnji odbojkaš i odbojkašica Bojan Janić i Maja Simanić, kao i poznati sportski novinar Miloš Bjelinić. Statue za MVP podelili su Slobodan Đurić, generalni sekretar BAŠS i Vaso Glibo, upravnik SC Novi Beograd.

BAŠS
FOTO: BAŠS

– Ovo su prelepe stvari, vraćaju me u detinjstvo. Pamtim još turnire koje sam u odbojci igrao za školu i kako nam je bilo lepo, pogotovo kao i sada, kada istog dana igraju i dečaci i devojčice. Za razliku od današnjih klinaca, u naše vreme se malo znalo u javnosti o odbojci. Tada nije bila popularna i niti si mogao da je gledaš i pratiš u medijima. Sada je odbojka itekako popularnija, a kod devojčica mislim da čak dve trećine njih trenira odbojku – istakao je Bojan Janić, sada uspešni odbojkaški trener.

BAŠS
FOTO: BAŠS

Plasman:

Učenici Srednje škole: 1. III beogradska gimnazija – Vračar, 2. Sportska gimnazija – Stari grad, 3. VI beogradska gimnazija – Zvezdara.

Učenice Srednje škole: 1. Gimnazija „Patrijarh Pavle“ – Rakovica, 2. Sportska gimnazija – Stari grad, 3. Gimnazija Lazarevac.

BAŠS
FOTO: BAŠS

Učenici 7-8. razreda OŠ: 1. Ivo Andrić – Rakovica, 2. Dule Karaklajić – Lazarevac, 3. Veljko Dugošević – Zvezdara.

Učenice 7-8. razreda OŠ: 1. Veselin Masleša – Voždovac, 2. Drinka Pavlović – Stari grad, 3. Sveti Sava – Mladenovac.

Učenici 5-6. razreda OŠ: 1. Ujedinjene nacije – Čukarica, 2. Aleksa Šantić – Grocka, 3. Dositej Obradović – Voždovac.

Učenice 5-6. : 1. Posavski partizani – Obrenovac, 2. Vladislav Petković Dis – Zvezdara, 3. Svetozar Marković – Vračar.

Izvor : Kurir sport

Foto: BAŠS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *