SPEKTAKL – 1.000 NAJIZDRŽLJIVIJIH SPORTISTA SVETA U BEOGRADU

Ovi ljudi zaslužuju veliko poštovanje

Ironman 70.3 Belgrade trka u Srbiji za koju se očekuje da bude jedna od najbržih trka u kalendaru za 2024. godinu, okupiće preko 1.000 vrhunskih takmičara iz celog sveta, održaće se 15. septembra i predstavlja prvu IRONMAN trku u ovom delu Evrope.

Njih čeka – 1,9 km plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21 km trčanja!

Bojan Đurić, direktor Ironman 70.3 Belgrade trke izjavio je danas, na konferenciji za medije u hotelu Radison, da će ovo biti najmasovniji triatlonski događaj u istoriji Srbije, te da do sada, pet meseci pre trke, ima oko 500 prijavljenih takmičara iz 45 zemalja sveta.

IRONMAN
FOTO: IRONMAN

„Važna informacija za sve takmičare je da će ova trka imati 40 slotova za Svetsko prvenstvo u Ironman 70.3 seriji koja se 2025. godine održava u Marbelji. Trka ima i karakter državnog prvenstva u poludistanci, a što se tiče same staze, reč je o jednoj od najbezbednijih staza, pliva se u Savskom jezeru na Adi Ciganliji u kontrolisanim uslovima, bicikl se vozi na zatvorenom auto-putu ka Obrenovcu, preko mosta na Adi, i na kraju se trči od Ade Ciganlije pored Beograda na vodi ka 25. maju. Potrudili smo se da takmičarima pokažemo najbolje što Beograd ima. Hvala Gradu Beogradu, Privrednoj komori Srbije, turističkim organizacijama Beograda i Srbije, bez kojih ova organizacija ne bi bila moguća. Pozivam vas sve da 15. septembra dođete na trku koja će predstavljati pravi praznik sporta“, rekao je Đurić.

IRONMAN
FOTO: IRONMAN

Đurić je dodao da svi takmičari mogu prethodno, u junu da se oprobaju na prvenstvu Srbije u olimpijskoj distanci na Srebrnom jezeru 2. juna i prvenstvu Srbije u sprint distanci na Zlatiboru 29. juna.

Henrik Brovel, regionalni direktor Ironman-a zahvalio se Gradu Beogradu, diretkoru Ironman 70.3 Belgrade trke i lokalnom organizatoru sportskom udruženju11tri što su omogućili da imamo Ironman trku u Beogradu.

IRONMAN
FOTO: IRONMAN

„Ironman je jedan od najboljih svetskih organizatora najmasovnijih sportskih događaja. Veoma smo zadovoljni što smo trku doveli u ovaj deo Evrope. Siguran sam da će pored sjajnog sportskog iskustva, takmičari imati priliku da upoznaju glavni grad Srbije i uživaju u gostoprimstvu Beograda. Već 14 meseci radimo na pripremi ove trke kako bi priredili velelepni događaj u septembru“, rekao je Brovel.

Nikola Rajičić, gradski podsekretar za sport i omladinu istakao je da je Beograd grad sporta i odluka koju su pre deset godina uneli u Strategiju razvoja sporta bila je da Beograd ide u susret velikim takmičenjima.

„Grad Beograd je u prethodnom periodu bio domaćin najvećih evropskih i svetskih takmičenja. Siguran sam da će grad na najbolji mogući način predstaviti sebe 15. septembra i biti dobar domaćin, a da će svi učesnici trke otići iz Beograda sa lepim uspomenama i novim prijateljstvima. U ime sekretarijata imaćete svu neophodnu podršku kada je reč o realizaciji ovog projekta. Hvala direktoru Ironman 70.3 Belgrade trke i sportskom udruženju 11tri što nam učinili veliko zadovoljstvo i doveli najveću franšizu kada je reč o triatlonu“, istako je Rajičić.

IRONMAN
FOTO: IRONMAN

Vera Crnoglavac, državna prvakinja u super sprint triatlonu rekla je da joj je izuzetno drago što će njena zemlja i njen grad biti domaćini jedne ovakve trke o kojoj svi koji se bave triatlonom maštaju da učestvuju.

„Ono što je u fudbalu Liga šampiona to je za triatlonce Ajronmen. Drago mi je što će Beograd ugostiti preko hiljadu takmičara iz celog sveta i srećna sam što ću imati priliku da odmerim snage sa vrhunskim sportistima, da vidim koliko sam napredovala i da upoznam nove ljude iz različitih država. Posebno me raduje što će događaj obuhvatiti i trku za najmlađe, 11TRIKIDS, pozivam roditelje da dođu sa svojom decom, pozivam i svoje vršnjake i vršnjakinje da nam se pridruže, biće zabavno, na takmičenjima je uvek dobra energija, druženje i pozitivan takmičarski duh, a važno je i da negujemo kulturu zdravog života“, izjavila je Crnoglavac.

Triatlon, olimpijski i najbrže rastući sport na svetu u septembru u Beogradu dobija novu trku, iz kalendara prestižnog međunarodnog takmičenja IRONMAN. Sporazum o organizaciji prvog srpskog IRONMAN-a potpisali su Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja 11TRI i Henrik Brovel, regionalni direktor IRONMAN Europe.

Izvor : Kurir sport

Foto: IRONMAN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *