SRBIJA SA PET PREDSTAVNIKA U PARIZU!

Kvalifikacioni turniri u rvanju za Olimpijske igre su završeni, a Srbiju će u Parizu predstavljati njih pet.

Poslednju olimpijsku normu obezbedio je Georgij Tibilov, koji je u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom na završnom turniru svetskih kvalifikacija za OI u Istanbulu osvojio treće mesto i tako overio vizu za Pariz.

Pariz 2024, Olimpijske igre 2024, Olimpijske igre, Pariz
FOTO: STEPHANE MOUCHMOUCHE / AFP / PROFIMEDIA

Od Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine naša zemlja nije imala veći broj rvača na najvećoj planetarnoj smotri, pa samim tim možemo očekivati i neku medalju, jer su rvači u prošlosti umeli da nas obraduju odličijima.

Osim Tibilova, olimpijske norme u grčko-rimskom stilu ostvarili su Mate Nemeš i Aleksandar Komarov, odnosno Stevan Mićić i Hetik Cabolov u slobodnom stilu.

Rvanje
FOTO: RSS

– To je fenomenalna stvar za Srbiju i naš rvački sport – sumirao je utiske predsednik Rvačkog saveza Srbije Damir Šabić i dodaje:

– Priželjkivali smo da u Parizu imamo petoricu rvača i u tome smo uspeli. Ostvarili smo veliki uspeh, ali sada smo samo na pola puta. Tek pola posla smo odradili, jer predstoji nam da učinimo sve kako bismo se iz Francuske vratili sa što većim brojem olimpijskih medalja i tako nastavili niz osvajanja odličja na velikim takmičenjima – rekao je Šabić.

Izvor : Kurir sport

Autor: Miodrag Igrutinović

Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *