SVAKA ČAST! 

Ekipa „Baskin“ iz Šapca, jedina u Srbiji koja se bavi istoimenim inkluzivnom košarkom, osvojila je treće mesto na memorijalnom turniru „Đorđo Barbiani“ u Italiji.

„Baskin“ je za primer svima, ekipa je koja i decu i odrasle sa smetnjama u razvoju uklopila u sjajan sport, koji treniraju uz podršku zdravih. I jedina je u Srbiji koja se bavi ovim sportom.

Na turnir u Italiji minulog vikenda išlo je 17 igrača.

– Meč sa evropskim prvacima igrali smo u subotu. Sve vreme smo vodili i na dva minuta pre kraja oni su preokrenuli utakmicu, pa smo izgubili sa dva poena razlike – 66:68 – kaže za Kurir Miroslav Popović, igrač Baskina zajedno sa ćerkama Isidorom i Andrijanom, zbog koje je i cela porodica Popović krenula u ovaj neobični i plemeniti sport.

Nakon bolnog poraza od evropskog šampiona, ekipa je ipak juče pobedila i izborila se za treće mesto.

Baskin
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Osvojili smo treće mesto, pobedili smo italijansku ekipu, za nijansu smo bili bolji. Poraz smo teško svi podneli, pa i deca. Ali uspeli smo da se podignemo i pobedimo. Ostaje taj žal, ali opet smo uspeli – kaže Popovć.

Baskin
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kurir je već pisoa o sjajnom i inspirativnom timu iz Šapca, u kome deca i odrasli sa smetnjama u razvoju vežbaju motoriku, a isocijalizuju se. Bsket, ali inkluzivni, što i samo ime kazuje, koncipiran je na četiri koša, a ta dva dodatna prilagođena su potrebama „baskina“.

Izvor : Kurir.rs/J.S.S.

Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *