UEFA POJAČALA KONTROLU NAD SRPSKIM KLUBOVIMA

UEFA proverava stanje u pet klubova iz naše Superlige. Pod prismotrom Evropske krovne organizacije nalaze se klubovi učesnici evropskih takmičenja ove sezone, javlja Sportklub.

Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC i Vojvodina nalaze se pod monitoringom Uefe gde će se detaljno ispitivati i kontrolisati finansijsko stanje u klubovima potencijalnim učesnicima Evrope i sledeće sezone.

Partizan, Crvena zvezda, Večiti derbi, FK Partizan, FK Crvena zvezda
FOTO: STARSPORT

Nionu su su prošlog leta doneti novi, strožiji propisi kada je reč o poslovanju klubova, a predviđeno su četiri godišnja preseka.

Sledeći je planiran za 15. januar, kad će biti kontrolisano stanje u pomenutim klubovima na kraju minule godine.

srpski klubovi, Partizan, Crvena Zvezda, TSC, Čukarički
FOTO: ARIS MESSINIS / AFP / PROFIMEDIA, IVICA VESELINOV, STARSPORT©

Presek u martu doneće analize zaključno sa poslednjim danom u februaru. Sutuacija poslednjeg dana sezone biće analizirano sredinom jula. Početni presek obavljen je 15. oktobra, za vremenski period do 30. semptembra.

Vodeći klubovi u Srbiji i pretendenti na mesta u Evropi biće pod budnim okom Niona koji strožije kontroliše klubove, jer po propozicijama Uefe ne smeju da imaju dugove prema zaposlenima, bivšim i sadašnjim igračima i ostalim poveriocima. Licence izdaje FSS, koji je i ranijih godinama sredstvima pomogao klubove, ali po zahtevima Uefe sa kojom je u stalnoj komunikaciji.

Vojvodina
FOTO: STARSPORT

Mišljenje i polazna tačka Evropske kuće fudbala jeste da se u fudbalu vrti ogroman novac i da klubovi u velikoj meri zahvaljući evropskim takmičenjima imaju velike prihode i da nema logike da se dobijanjem tih sredstava ostaje dužan zaposlenima. Sa tog stanovišta pojačana kontrola je i logičan sled stvari, a superligaškim klubovima ostaje da izire dugovanja kojih sigurno ima, jer je za eventualna kršenja i nepravilnosti nulta tolerancija.

Izvor : Kurir sport

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *