VELIKA ČAST!

Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM) je domaćin ovogodišnje „Evropske konferencije CISM„, koja se održava u Beogradu 20. i 21. oktobra 2023. godine.

Na konferenciji uoči ovog događaja medijima su se obratili potpredsednik CISM za Evropu pukovnik Dirk Švede i šef Delegacije Republike Srbije pri CISM potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković, koji je govorio o predstojećoj Evropskoj konferenciji u Srbiji i članstvu Srbije u ovom Međunarodnom savetu.

1 / 2 FOTO: FOTO: KURIR SPORT

– Delegacija Republike Srbije u prethodnom periodu učestvovala je u blizu 200 aktivnosti sportskog sadržaja u kojima je ostvareno ukupno 88 odličja. Ove godine Republika Srbija obeležava jubilej 20 godina članstva u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), pa je našoj delegaciji ukazana čast da bude domaćin i organizator „Evropske konferencije CISM“ 20. i 21. oktobra. Prethodne godine, oktobra 2022. realizovali smo prvu regionalnu konferenciju balkanskih država članice CISM na kojoj je usaglašen i prihvaćen projekat Balkanskih sportskih igara koje treba da se održe 2026. godine. Nadamo se da će na Evropskoj konferenciji CISM koja se kod nas održava ove godine biti realizovano mnogo konstruktivnih tema, a takođe, nadam se da će svim učesnicima konferencije boravak u Beogradu biti prijatan – rekao je potpukovnik doc. dr Negovan Ivanković.

Izvor : Kurir sport / Miodrag Igrutinović

FOTO: Kurir sport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *