VELIKI REZULTAT

Lepe vesti stižu iz Bukurešta.

Srpska rvačica Fani Nađ osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom turniru u prestonici Rumunije.

Ovaj turnir služio je kao poslednja provera pred Svetsko prvenstvo u Beogradu koje se održava od 16. d0 24. septembra.

Dalibor Perović, jedan od trenera ženske reprzeentacije Srbije, nije krio zadovoljstvo rezultatom Fani Nađm koja se prvi put rvala u kategoriji do 72 kilograma.

– Spustili smo je težinski u nižu kategoriju i to se pokazalo kao pravi potez. Odlično se borila i napravila je najbolju moguću uvertiru pred prvenstvo sveta u Beogradu. Najverovatnije ćemo doneti odluku da se ona i u nastavku karijere bori u kategoriji do 72 kilograma. Iako je ona još uvek mlađa seniorka odlično se pokazala i u seniorskoj konkurenciji i ovo je veliki podstrek za dalji rad – istakao je Perović.

Ženska rvačka reprezentacija će na Svetskom prvenstvu u Beogradu imati pet takmičarki. Osim Fani Nađ (72kg) to će još biti: Marija Ignjatović (57kg), Jovana Radivojević (59kg), Maša Perović (65kg), Emilija Jakovljević (68kg).

Žensko rvanje u Srbiji poslednjih godina doživelo je veliku ekspanziju, a samo ove sezone su na evropskim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama već osvojene tri medalje.

 Mi smo u završnoj fazi priprema za Svetsko prvenstvo. Od 28. avgusta bićemo na Divčibarama gde ćemo trenirati sa još stotinak devojaka iz preko 20 zemalja. Imaćemo sjajne uslove i odlične sparing partnerke. Naša ženska reprezentacija je jako mlada, a konkurencija će na Svetskom prvenstvu u Beogradu biti žestoka jer će odlučivati i o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu. Svaka pobeda naših rvačica bila veliki uspeh – konstatovao je Perović.

Izvor : Espreso

Foto : Rvački savez Srbije, Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *