OBELEŽEN DAN OPŠTINE OBRENOVAC

U pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra Obrenovac održana je Svečana akademija povodom Dana opštine Obrenovac. Svečanoj akademiji su, pored opštinskog rukovodstva, prisustvovali i predstavnici kulturnog i javnog života Obrenovca, kao i brojni gosti.

Opština Obrenovac je uključena u zajednicu beogradskih opština 1957. godine, a Dan opštine je 20. decembar, kada je 1859. godine ukazom kneza Miloša Obrenovića uslišena molba Paležana da se njihova varoš prekrsti u Obrenovac.

Obrenovac može da se diči svojim prirodnim dobrima jer ima Zabran, Potkovicu, Jozića kolibu, Arboretum, izvorište lekovite vode čiji je medicinski kvalitet potvrđen još daleke 1899. godine, manastire u Grabovcu i Mislođinu, crkvu brvnaru u Orašcu, ali i veliki broj spomenika kulture, sportskih i rekreativnih objekata. Obrenovac je grad privrede, ubrzanog razvoja čiji su nosioci Termoelektrana „Nikola Tesla” i preduzeće PRO TENT.

Kako kažu pojedini hroničari, prošlost Obrenovca je duga, ali je istorija kratka jer je više puta uništavan. Zato i ne čudi što je njegovo staro ime Palež.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević je, uz dobrodošlicu gostima, svoj govor započeo izrekom: „U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne postidi!“

„To je ponekad mnogo lakše izgovoriti, nego učiniti. To ipak uspevaju samo oni najjači!“ – rekao je Stanojević na početku svog izlaganja i naglasio da je danas veoma bitan dan za sve one kojima je Obrenovac u srcu.

„Obrenovac je pre nešto više od deset godina počeo da živi san o nekom boljem, lepšem i jačem Obrenovcu. Kažu da sve što sanjaš možeš da sprovedeš u delo ako imaš sa čim i ako imaš sa kim. Obrenovac ima i sa kim i sa čim da to uradi, Obrenovac je u sigurnim rukama i izvesno je da će u sigurnim rukama ostati i u godinama koje su ispred nas. Rekao bih da i pored svega što nas je pratilo kroz istoriju ipak naš Obrenovac ima sreće da se razvija brže nego što je ikada ranije. Naša zvezda vodilja su naši ciljevi.“ – rekao je Stanojević.

Predstavnici GO Obrenovac uručili su priznanja građanima za izuzetan doprinos, značajne rezultate, umetničko stvaralaštvo i humano delo.

Priznanje „Policajac godine2 dobio je Željko Jadranin, a priznanje „Vatrogasac godine“ uručeno je Lalić Miroljubu.

Priznanje Gradske opštine Obrenovac iz oblasti obrazovanja dobio je Bačvanski Pavle koji je ostvario izuzetne rezultate na republičkim takmičenjima iz fizike i matematike, dok je priznanje za razvoj amaterizma u kulturi pripalo Radomiru Laletu Planinčić.

Priznanje za izuzetne rezultate u oblasti sporta dobio je golman mlade reprezentacije Srbije Veljko Ilić, a nagradu iz kulture Crkveni hor „Joakim i Ana“.

Organizaciji Crvenog krsta dodeljeno je priznanje za doprinos u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi.

„Naša snaga, snaga Obrenovca je u dobrim i humanim, vrednim i uspešnim ljudima. Srećan nam Dan opštine, dragi sugrađani!“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Povodom obeležavanja Dana opštine Obrenovac u četvrtak, 21. decembra u pozorišnoj sali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” sa početkom u 19.00 sati, kulturno-umetničko društvo ”TENT”, održaće koncert.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *