5 VOĆKI KOJE PODIŽU HEMOGLOBIN

Odgovarajući nivoi hemoglobina su od presudne važnosti, jer prenose kiseonik iz pluća do svih delova tela. Ovih pet voćki bogatih gvožđem, folatom, vitaminom C i drugim hranljivim materijama, mogu pomoći da se prirodno poveća nivo hemoglobina u organizmu.

Jabuke

Bogate gvožđem i vitaminom C, jabuke mogu pomoći u poboljšanju nivoa hemoglobina. Gvožđe u jabukama je u obliku koji se lako apsorbuje u organizmu, što ih čini odličnim izborom za borbu protiv anemije.

Nar

Nar je prepun gvožđa, vitamina C i antioksidansa. Ove materije ne samo da pomažu u povećanju nivoa hemoglobina, već i poboljšavaju cirkulaciju krvi i opšte zdravlje srca.

kajsija, kajsije, voće
FOTO: PROFIMEDIA

Kajsije

Kajsije su dobar izvor gvožđa, vitamina C i beta-karotena. Redovna konzumacija kajsija može pomoći u proizvodnji zdravih crvenih krvnih zrnaca i povećati nivo hemoglobina.

Suve šljive

Suve šljive su bogate gvožđem, vitaminom C i bakrom, koji su neophodni za proizvodnju hemoglobina. Takođe, pomažu u sprečavanju zatvora i unapređuju zdravlje creva.

dete, grožđe
FOTO: PROFIMEDIA

Grožđe

Grožđe sadrži gvožđe, vitamin C i antioksidanse poput resveratrola, koji mogu pomoći u povećanju nivoa hemoglobina i poboljšanju opšteg zdravlja.

Prenela: O.M.

Izvor: healthshots.com/kurir.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *