BEOGRAD ĆE UGOSTITI 400 LEKARA ZEMLJE I SVETA

Peti kongres gastroenterologa Srbije koji će okupiti veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva održaće se u Beogradu od 28. do 30. septembra.

Na ovaj najveći nacionalni skup gastroenterologa Srbije najavljen je dolazak velikog broja predavača iz: Srbije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Italije, Izraela, Nemačke, Španije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore.

Učesnici će dobiti priliku za razmenu ideja, iskustava, saznanja i što je najvažnije najsavremenijih metoda lečenja i dijagnostike kompleksnih gastroenterohepatoloških oboljenja.

Očekuje se da će prisustvovati više od 400 učesnika iz Srbije, regiona i cele Evrope različitih specijalnosti: internista, gastroenterologa, hirurga, radiologa, pedijatara i svih ostalih koji žele da prošire svoja saznanja.

Učesnici će dobiti priliku da čuju iskustva od najvećih eksperata iz oblasti endoskopije, poput čuvenog Nemačkog profesora Thomasa Roscha, eksperata iz inflamatornih bolesti creva poput profesorke Marle Dubinsky, profesora Corey Siegel iz USA i profesorke Iris Dotan iz Izraela.

Pored toga plenarnopredavanje održaće profesor Garcia Pegan iz Španije, jedan od najcenjenijih stručnjaka iz oblasti ciroze jetre i njenih komplikacija. Rad kongresa biće organizovan kroz plenarne sesije, od plenarnih predavanja preko odabranih najznačajnijih tema iz endoskopije, inflamatornih bolesti creva, hepatologije, gornjih i donjih partija digestivnog trakta, do poster sesija i prikaza radova mladih gastroenterologa regiona i Evrope.

Kongres se organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije a otvori će ga ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor : kurir.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *