SAČUVAJTE KOSTI OD STARENJA

Započnite svoj dan doručkom koji je bogat hranljivim materijama za izgradnju kostiju, uključujući kalcijum, vitamin D, K, fosfor, magnezijum i kalijum.

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu za opšte zdravlje i održavanje zdrave težine. A, da li ste znali da je to jedna od najboljih prilika za izgradnju i održavanje zdravih kostiju?

Doručak koji je zasnovan na povrću i ceđenim sokovima sadrže antioksidante koji pomažu u smanjivanju upale i jačanju kostiju.

Jaja

Afis / Digifoodstock / Profimedia

Ne samo da se jaja smatraju zlatnim standardom za visokokvalitetne proteine, već su i jedna od samo nekoliko namirnica koje sadrže vitamin D, koji je neophodan za kosti. Uživajte u jajima kao deo zdravog doručka jer sadrže hranljive materije.

Mleko

Jamie Grill / Tetra Images / Profimedia

Mlečna hrana je jedan od najboljih izvora kalcijuma i vitamina D, dinamičan duo za zdravlje kostiju. Šolja mleka sadrži 300 miligrama ili 30% vašeg dnevnog unosa kalcijuma, 15% vašeg vitamina D i 10% vaših dnevnih potreba za kalijumom. Kada birate alternativu biljnog mleka, obavezno potražite one koji su obogaćeni kalcijumom i vitaminom D.

Grčki jogurt

leksandr Prokopenko / Panthermedia / Profimedia

Uživanje u grčkom jogurtu je odličan način da poboljšate zdravlje kostiju, zahvaljujući kalcijumu i proteine koje obezbeđuje. Jogurt se pravi od mleka, tako da ne čudi što je odlična opcija za hranljive materije koje podržavaju kosti.

Pečurke

rina Kryvasheina / Alamy / Alamy / Profimedia

Kajgana od jaja napravljena sa dosta pečuraka je odličan način da dobijete pojačanje hranljivih materija za izgradnju kostiju u svom prvom obroku. Bez obzira da li volite šampinjone, šitake ili smrčke, pečurke su bogate vitaminom D, jednim od najvažnijih hranljivih materija za vaše kosti. Vitamin D pomaže telu da apsorbuje kalcijum tako da može pomoći da obezbedi matricu neophodnu za izgradnju i održavanje vašeg skeletnog tkiva.

Sok od pomorandže

Lost Horizon Images / ImageSource / Profimedia

Sok od ceđene pomorandže obezbeđuje veliku dozu kalcijuma i vitamina D, piše Lepaisrećna.

Izvor : zadovoljna.nova.rs/ALEKSANDRA ISAILOVIĆ

Foto:shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *