SVI PIJU CELAR, A NEMAJU POJMA DA JE OVO 100 PUTA BOLJE

Iako se uglavnom priprema kao salata ili kao dodatak jelu, od kupusa može da se napravi i sok koji ima brojne benefite.

Sok od kupusa bogat je vitaminima i mineralima kao što su vitamin A, kalijum, kalcijum i fosfor. Takođe sadrži antioksidanse koji pomažu u jačanju imunog sistema.

Nastajsa Nedimović, na društvenim mrežama poznatija kao „cancer influencer“, na svom Instagram nalogu je objasnila kako ona priprema ovaj sok.

https://www.instagram.com/cancer.influencer/?utm_source=ig_embed&ig_rid=89d4fc30-87ad-487e-88d7-e5d349f17081

Dovoljna je šolja dnevno, ako se pije u velikim količinama, može da zasmeta malo sa pojačanom „dozom“ gasova. Meni lično mnoooogo lepši ukus od soka od celera, a i načula sam da se kupus manje tretira od celera“, napisala je ona.

Priprema soka od kupusa

Kako je pokazala, glavicu kupusa treba oprati, iseći na pola, a onda odstraniti onaj središnji tvrdi deo.

Ostatak kupusa iseckajte sitno, pa ga stavite u sokovnik. Ukoliko nemate sokovnik, izblendajte kupus, pa ga pomoću gaze ocedite i dobićete sok.

Benefiti soka od kupusa

Sok od celera ima brojne benefite – od poboljšanja probave do jačanja imunog sistema. Sok od kupusa postaje sve popularniji među onima koji tragaju za prirodnim načinima očuvanja zdravlja.

Neke od koristi soka od kupusa su sledeće:

  • pomaže u borbi protiv inflamacije, odnosno zapaljenja u organizmu
  • pogodan za one koji imaju čir na želucu
  • suzbija helikobakteriju
  • pomaže u održavanju zdravlja creva
  • reguliše nivo holesterola u krvi

Izvor : Espreso / Žena / Prenela I.O.

Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *