Obrenovac, 26.02.2024

CENE KVADRATA POLAKO PADAJU


Izvor: Kurir.rs/Nekretnine.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2023.
Izuzetak je jedan srpski grad u kom su stanovi u aprilu bili skuplji za ─Źak 10 odsto

Foto:Shutterstock, Ilustracija


Prema podacima o kretanju cena kvadrata u Srbiji za april mesec pad cena zabele┼żen je u dosta opština u Srbiji, sa izuzetkom jednog grada gde u aprilu nije zabele┼żena nikakva promena u odnosu na prethodni mesec, a najve─çi rast je zabele┼żen u jednoj opštini u Nišu, koji je bio ─Źak preko 10 odsto.

Prema našim podacima u Nišu je zabele┼żen najve─çi rast cena, dok je najve─çi pad zabele┼żen u jednoj beogradskojj opštini za ─Źak 15,58 odsto. U Novom Sadu prisutan je blagi trend pada, dok su cene u Kragujevcu ostale na istom nivou..

Na portalu je u aprilu bilo oglašeno preko 50.000 oglasa i prema oglašenoj ponudi u kategoriji Prodaja stanova ovo su cene po gradovima u Srbiji.

Beograd

Prema aprilskom izveštaju najve─çi rast cena kvadrata u Beogradu je zabele┼żen u opštini Vra─Źar, gde je cena porasla za 2,10 odsto i iznosila 3.250 evra po kvadratu. Na drugom mestu po rastu cena je opština Vo┼żdovac gde je zabele┼żen rast od 2 odsto, a cena je iznosila 2.462 evra po kvadratu. Po ceni kvadrata prednja─Źi centar grada, iako je cena ovaj mesec u padu i iznosi 3.348 evra po kvadratu, pad u centru je zabele┼żen za 1.44 odsto.

Novi Beograd i Palilula

Najve─çi pad cene kvadrata zabele┼żen je na Palilula. U ovoj opštini zabele┼żen je pad za 15,58 i iznosi 2.492 evra po kvadratu. Opštine Novi Beograd zabele┼żila je neznatan rast. Cena kvadra na Novom Beogradu u aprilu iznosila je 2.770 evra po kvadratu, što je rast za svega 0,04 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Kada je re─Ź o Beogradu na Miirjevu je najjeftiniji kvadrat. U aprilu cena kvadrata iznosila je 1.851 evro i zabele─çila neznatan pad od 0,32 odsto.

Novi Sad

Rast kvadrata u Novom Sadu zabele┼żen je jedino u centru, cena je porasla za svega 0.11 odsto i iznosi 2.682 evra. Na Novom Naselju kvadrat je jeftiniji za 1,48 odsto i iznosi 2.131 evro, dok je u Podbari cena iznosila 2.606 evra, što predstavlja pad cene kvadrata za 1,73 odsto. U Grbavici je tako─Ĺe prisutan pad cene kvadrata za 1,46 odsto, cena iznosi 2.624 evra po kvadratu.

Niš

U Nišu tokom aprila meseca zabele┼żen je pad cena kvadrata u dve opštine, a u dve rast. Cena kvadrata u Bulevaru Nemanji─ça imala je minimalan pad u aprilu mesecu od 0,44 odsto i iznosila je 1.798 evra po kvadratu, u ovom delu Niša ujedno je i cena kvadrata najve─ça. U opštini Pantelej zabele┼żeno je poskupljenje od 0,06 odsto i cena kvadrata u ovoj opštini iznosila 1.547 evra po kvadratu.

Najve─çe poskupljenje zabele┼żeno je u opštini Durlan u Nišu. Cena kvadrata u ovoj opštini iznosi 1.325 evra, što jer rast za 10.42 odsto. U opštini Palilula zabele┼żen je pad od 3,09 odsto, gde je cena iznosila 1.442 evra po kvadratu.

Kragujevac i Pan─Źevo

U Kragujevcu cene su ostale iste kao i prethodnog meseca, bez rasta ili pada istih. U Pan─Źevu kvadrati su, procentualno, pojeftinili u aprilu. Tako je prose─Źna cena kvadrat u aprilu iznosila 1.410 evra po kvadratu, što je pad za 0,49 odsto.

Prose─Źna cena je automatski prora─Źunata na osnovu cene ogalasa objavljenih u poslednjih 30 dana na sajtu Nekretnine.rs

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE