Obrenovac, 29.09.2022

DR┼ŻAVA DAJE SUBVENCIJE I DO 5.000 EVRA ZA KUPOVINU ELEKTRI─îNOG AUTOMOBILA


Izvor: Kurir.rs/Alo/Lokalne novine | Obrenovac, 30.04.2022.
Evo do kada se mo┼żete prijaviti

Foto:AP/Ilustracija


Na putevima u Srbiji ima gotovo 10.000 vozila na elektri─Źni i hibridni pogon, što zna─Źi da je broj ovih vozila u poslednjih godinu dana i više nego dupliran.

Veliko interesovanje gra─Ĺana prati i sve ve─ça podrška dr┼żave, tako da je Ministarstvo zaštite ┼żivotne sredine za 2022. godinu planiralo 150 miliona dinara za subvencionisanje kupovine eko vozila, a pojedina─Źne subvencije kre─çu se od 250 evra do 5.000 evra.

Procedura za dobijanje subvencije je od ove godine pojednostavljena, a pravo mogu da ostvare gra─Ĺani, firme i druga pravna lica koja podnesu zahtev do 31. oktobra 2022. godine.

Subvencioniše se samo kupovina novih vozila i nije mogu─çe retroaktivno konkurisati.

- Samo tokom 2021. godine, Ministarstvo je podr┼żalo kupovinu više od 500 elektri─Źnih i hibridnih vozila. To je odli─Źan rezultat, a nastoja─çemo da i u ovoj godini podr┼żimo što više kupaca ove vrste vozila, jer ona znatno manje ili nimalo ne zaga─Ĺuju ┼żivotnu sredinu - ka┼żu u Ministarstvu zaštite ┼żivotne sredine.

Podse─ça se da se subvencije dodeljuju po posebnoj Uredbi koju donosi Vlada Srbije svake godine, a u tom dokumentu, objavljenom na sajtu Ministarstva zaštite ┼żivotne sredine, navedeni su svi detalji od zna─Źaja za zainteresovane za ovaj vid podrške.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE