Obrenovac, 05.07.2022

DINAR SVE MANJE VREDI


Izvor: nova.rs/Dunja Marić/Lokalne novine | Obrenovac, 16.05.2022.
Minimalcu potrebna hitna korekcija, narodu preti nemaština i glad

Foto:Shutterstock


Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozivaju Vladu Srbije u tehničkom mandatu da hitno, do kraja maja izvrši korekciju minimalne cene rada za drugu polovinu 2022. godine i od juna meseca istu značajno uveća jer, kako navode, zbog svakodnevnog porasta cena osnovnih životnih namirnica, energenata, komunalnih usluga i režija, većini radnika i njihovim porodicama preti ozbiljna nemaština i glad.

„Ovo isključivo zahtevamo od Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer od takozvanih reprezentativnih sindikata u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) ne očekujemo ništa, budući da se oni ništa ne pitaju i da su od države kroz SES plaćeni statisti za davanje legitimiteta pred Međunarodnom organizacijom rada (MOR) da u Srbiji postoji socijalni dijalog, što je godinama unazad jedna velika laž i obmana“, navode iz „Sloge“, dodajući da ništa ne očekuju ni od Unije poslodavaca.

Dalje navode da se nemogućnost da se preživi sa sadašnjim minimalacem se vidi na svakom koraku, pojačava nezadovoljstvo i preti da u narednom periodu nakon „otrežnjenja od velike doze predizbornih obećanja o rastu životnog standarda i blagostanja preraste u ozbiljan haos i socijalni bunt“, kako radnika tako i penzionera.

Iako je Vlada delimično ograničila cene osnovnih namirnica i na ograničila cene goriva, u prodavnicama, mesarama i na pijacama širom Srbije je sve poskupelo, a promena cena na rafovima prodavnica i u režijama je gotovo svakodnevna.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE