Obrenovac, 29.09.2022

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao radove u naselju Dubrava


Izvor: Gradska opština Obrenovac | Obrenovac, 12.02.2022.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac danas je obišao radove na asfaltiranju putnog pravca u mesnoj zajednici Stubline u naselju Dubrava.

Foto:Gradska opština Obrenovac
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zajedno sa predstavnicima Gradske opštine Obrenovac danas je obišao radove na asfaltiranju putnog pravca u mesnoj zajednici Stubline u naselju Dubrava.

Vesić je izjavio da je u proteklih osam godina Grad Beograd za izgradnju puteva u opštini Obrenovac izdvojio milijardu dinara.

– To znači da smo svake godine ulagali oko milion evra u izgradnju puteva. Koliko je to važno možete videti i danas u naselju Dubrava, videćete koliko ovim ljudima znači put, jer ovaj put im skraćuje putovanje do TENT-a za 15 kilometara. Sa druge strane vam govori podatak da od 2008. do 2013. godine je rekonstruisana jedna ulica i nije izgrađen ni jedan put. To samo govori koliko mi više ulažemo u prigradske opštine i koliko su nam one važne – rekao je Vesić.

– Naselje Dubrava je specifično jer tu živi najviše žitelja romske nacionalnosti, a to takođe pokazuje da mi ne vodimo računa ko gde živi i ne delimo ljude koje su nacionalnosti, već se trudimo da svi stanovnici Beograda dobiju iste uslove za život – istakao je Vesić i najavio nove investicije u opštini Obrenovac.

– U ovom trenutku Grad Beograd planira nekoliko velikih investicija na teritoriji opštine Obrenovac , o BG vozu da se završava urbanizam kako bi smo od Surčina produžili BG voz do Obrenovca i kako bi obrenovčani dobili još jednu vezu, sada železnicom do centra grada smo više puta govorili. Trebalo bi da se raspiše tender za izgradnju gradske pijace i to je nešto po čemu želimo da pokažemo da obrenovčani treba da imaju pijacu istog kvaliteta kao što je Palilulska pijaca ili bilo koja druga pijaca u gradu, a pored toga Grad Beograd je pomogao opštini Obrenovac da krene sa izgradnjom akva-parka. Svaka kuća će na teritoriji Obrenovca imati vodu je nešto o čemu smo pričali do kraja ove godine – poručio je Vesić i osvrnuo se na realizaciju projekta ”Čista Srbija”.

– Ono što je najvažnije je da ćemo u okviru projekta ”Čista Srbija” početi izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda i izgradnju kanalizacije u kome samo šest mesnih zajednica neće dobiti kanalizaciju, oni će dobiti kroz druge manje projekte. Približavamo se trenutku da u Obrenovcu nijedna kuća ne bude bez priključka za kanalizaciju. To je nešto što je kvalitet života i nešto o čemu mi sanjamo, zato je nama svaki deo Beograda važan i zato smo mi danas ovde u Dubravi, a nismo na Terazijama – naglasio je Vesić.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac je izjavio da se paralelno sa asfaltiranjem u MZ Stubline izvode i radovi na više lokacija u opštini Obrenovac.

– Pored ove saobraćajnice trenutno se radi i ulica Solunskog fronta u Zvečkoj, mašine se spremaju i da u potpunosti asfaltiraju sve ulice u naselju Šljivice. Ono što radi opština paralelno sa ovim procesom jeste da se u Maloj Moštanici, Bariču i Drenu sprema asfaltiranje preko 40 malih ulica i na taj način ćemo projektom ”Asfalt do svake kuće” doći do potpuno novog kvaliteta života za stanovnike Obrenovca – rekao je Čučković i naglasio važnost novog putnog pravca u naselju Dubrava.

– Konkretno ovaj put povezuje nekoliko sela, meštani iz Trstenice, Piromana i Brovića moći će lakše da dolaze do svojih komšija u Skeli i Ušću, na Šabačkom putu i do samih radnih mesta na termoelektranama – saopštio je Čučković i dodao da se proces radova na infrastrukturi neće zaustavljati tokom cele godine.

– Ovo je proces koji nećemo zaustavljati kompletno tokom cele ove godine, bez obzira što su izbori mi smo ovo radili u nazad nekoliko godina, svakog proleća sa čuvenim našim projektom ”100 ulica u svakom kvartalu”. Tako da je to aktivnost koja je od strane mesnih zajednica planirana u proteklom periodu i biće završena tokom ove godine – zaključio je Čučković.

Sveta Pantelić, član Saveta MZ Stubline se zahvalio Gradskoj opštini Obrenovac i izjavio da se na asfaltiranje ovog putnog pravca dugo čekalo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE