Obrenovac, 29.09.2022

TOP PROGRAM


Izvor: nova.rs/Pavle Ivković/Lokalne novine | Obrenovac, 15.06.2022.
Možete da zaradite 1.000 evra uz plaćen stan i hranu

Foto:EPA-EFE/Grzegorz Momot


Tokom letnje sezone određeni poslovi su u velikoj ponudi. Posebno tokom jula i avgusta potražnja je velika, a mladih sve manje koji bi da se oprobaju u raznim poslovima koji za jako kratko vreme donose veliku zaradu, a neki i do čak 1000 evra mesečno.

Sa prvim letnjim danima obično počinje i sezona radova, pre svega u poljoprivredi, a manjak radne snage se javlja uglavnom u berbi voća.

Branje voća

Najzastupljenije, ali i možda i najteže sezonsko zanimanje jesu berači voća i to mahom malina. Sa dnevnicom od 1500-2500 dinara uz određeni period kontinuiranog rada može se veoma dobro zaraditi, ali imajte na umu da se ovaj posao obavlja najčešće na velikim vrućinama od ranog jutra, pa sve dok ne padne mrak. Oglasi za pomenute poslove već su dostupni, a najčešće destinacije su Arilje i Čačak.

Magacinski radnici, oglasa mnogi, zainteresovanih jako malo

Ovaj posao posebno je popularan među studenima - jer pruža mogućnost da rade u gradu u kom se školuju. Angažman je takav da ne postoji ograničenje, već zaposleni mogu određivati dane kojima će raditi. Loša strana ovog posla jesu male dnevnice koje se kreću od 150-230 dinara po satu. Oni koji angažuju zaposlene, obično obezbede prevoz do neke obližnje industrijske zone.

Pastiri - vrhunska zarada

Miloš Turinski ispred "Infostuda" navodi da s prvim znacima proleća raste potražnja za zanimanjem - pastira. Ovo je jedan od najdeficitaenijih poslova u Srbiji. Zarada se kreće i do 1000 evra. Uz smeštaj i hranu, bez ikakvih računa tarada na kraju meseca ostane samo za vas. Nema dodatnih troškova, ali na veliku žalost nema ni zainteresovanih kadrova za ovu vrstu posla.

Sezona ovih poslova traje od početka maja do sredine oktobra. Jedan deo čine privremeni poslovi, kao što je branje voća ili ugostiteljski poslovi, a drugi zamena radnika koji su na odmoru. Bilo da ste studnet i želite brzu zaradu preko sezone ili vam je jednostavno potreban dodatan novac - sezonski poslovi su izuzetno zastupljeni. Od konobara, do zaposlenih u hotelu, preko onih koji žele da zasuku rukave i krenu u berbu malina, izbor je đirok.

Koja su najdeficitarnija zanimanja u Srbiji?

Već nekoliko godina najdeficitarniji poslovi na srpskom tržištu su u oni u oblasti trgovine i prodaje, komercijale, IT, administracije, mašinstva i elektrotehnike, ističu za naš portal u Infostudu.

„To su nam najtraženiji poslovi“, ističe Miloš Turinski iz Infostuda i dodaje da su defcitarna zanimanja razne vrste zanatlija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE