Obrenovac, 18.05.2022

NAJNOVIJA ISTRA┼ŻIVANJA


Izvor: Espreso/Promo/Lokalne novine | Obrenovac, 12.05.2022.
NIS i ove godine najpo┼żeljniji poslodavac

Foto:Promo


Kompanija NIS i ove godine proglašena je za najpo┼żeljnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istra┼żivanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapre─Ĺenja tr┼żišta rada u našoj zemlji. U istra┼żivanju je u─Źestvovalo više od 10.000 ispitanika.

Istra┼żivanje je sprovedeno tokom marta, a pored odabira najpo┼żeljnijih poslodavaca, ispitanici su odgovarali i na pitanje šta ─Źini poslodavca atraktivnim, koje uslove rada o─Źekuju, kao i u kakvom poslovnom okru┼żenju bi ┼żeleli da rade. Analiza rezultata poma┼że poslodavcima da steknu jasniju sliku o o─Źekivanjima na tr┼żištu rada, što im, izme─Ĺu ostalog, omogu─çava da u budu─çnosti prilagode aktuelne i razviju nove modele i alate u upravljanju ljudskim resursima.

„Ovo je drugi put zaredom da je NIS proglašen za najpo┼żeljnijeg poslodavca u Srbiji što nam daje novi podsticaj, ali ujedno donosi i odgovornost da nastavimo u istom smeru i ostanemo pouzdan partner našim zaposlenima, jer se obostranim zadovoljstvom posti┼żu odli─Źni poslovni rezultati. Cilj NIS-a u prethodnom periodu nije bio samo da o─Źuva stabilnost poslovanja, ve─ç je kompanija i u ovim izazovnim vremenima prepoznala najva┼żnije – zna─Źaj zaposlenih. To podrazumeva i primenu najboljih praksi koje ─çe omogu─çiti maksimalnu brigu o zaposlenima, ali i unapre─Ĺivanje kompetencija koje ─çe pomo─çi zaposlenima da nastave da se profesionalno razvijaju. Za nas ovo nije samo HR nagrada, ve─ç rezultat anga┼żovanja celokupnog NIS-ovog tima koji ─Źini više od 11.000 zaposlenih – od top menad┼żera, preko ─Źlanova HR tima, pa do svih zaposlenih koji i jesu naš najja─Źi brend“, izjavila je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

NIS u kontinuitetu ula┼że zna─Źajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privla─Źenje mladih, kao i na unapre─Ĺenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, a samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehni─Źkih obuka na kojima je u─Źestvovalo više od 5.200 polaznika. Dodatno, NIS je u 2021. godini pokrenuo program “NIS Energy” u kom mogu da u─Źestvuju diplomci i master studenti fakulteta koji odgovaraju biznis potrebama kompanije. Izabrani kandidati, nakon završetka jednogodišnjeg pla─çenog programa, imaju mogu─çnost da se zaposle u kompaniji. O uspehu prve sezone “NIS Energy” svedo─Źi i ─Źinjenica da se svih 15 polaznika zaposlilo u kompaniji nakon isteka programa. Tako─Ĺe, NIS je ove godine pokrenuo šestu sezonu programa “NIS Calling” koji omogu─çava studentima odabranih fakulteta da kroz fleksibilan program prakse steknu prva radna iskustva u NIS-u i na taj na─Źin se upoznaju u praksi sa oblastima za koje se školuju. Do sada je priliku da u─Źi i dodatno se obrazuje kroz ovaj program dobilo više od 130 polaznika, a više od 30 njih nastavilo je da gradi karijeru u kompaniji.

U prethodnom periodu NIS je nastavio da radi i na unapre─Ĺenju praksi iz oblasti ljudskih resursa, pa je tako tokom 2021. godine implementirana SAP Success Factors platforma koja je omogu─çila digitalizaciju upravljanja ljudskim resursima - od regrutacije, selekcije, onbordinga i u─Źenja do talent menad┼żmenta. Va┼żno je ista─çi i da je platforma NIS-a, ,„Poštovanje, pre svega“, koja je usmerena na osna┼żivanje kolektivnog radnog okru┼żenja, kao i na razvoj kulture saradnje, transparentnosti i me─Ĺusobnog poštovanja, u 2021. proglašena za jedan od najboljih HR projekata u Srbiji. Re─Ź je o dodatnom sistemu podrške zaposlenima, koji se oslanja na vrednosti kompanije i na─Źela korporativne kulture.

Kompanija NIS proglašena je za najpo┼żeljnijeg poslodavca u Srbiji i u prethodnom istra┼żivanju portala Poslovi.Infostud koje je organizovano 2020. godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE