Obrenovac, 29.09.2022

NOVA PRAVILA ZA PLA─ćANJE ─îEKOVIMA


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2022.
Pogledajte DETALJNO objašnjenje kako će izgledati kupovina na rate POTPUNA PROMENA!

Foto:Profimedia


Sa novim pravilima o fiskalizaciji menjaju se i pravila prilikom pla─çanja ─Źekovima. Suština je u tome da se za svaki ─Źek izdaje poseban ra─Źun, a u nastavku mo┼żete pro─Źitati i detaljno objašnjenje

Kako stoji u poslednjem Biltenu Ministarstva finansije, kod kupovine ─Źekovima, prodavac izdaje fiskalni ra─Źun po svakom dospevanju rate.

U Biltenu je naveden i primer koji vam prenosimo u celosti:

- Obveznik fiskalizacije prodaje komodu na šest mese─Źnih rata. Kupac je dana 18. aprila 2022. godine predao šest ─Źekova prodavcu. Za ─Źekove su dogovoreni slede─çi datumi izdavanja: 29. april, 29. maj, 29. jun, 29. jul, 29. avgust, 29 septembar 2022. godine. Isporuka komode bi─çe izvršena 3. juna 2022. godine. Obveznik fiskalizacije (prodavac) ima obavezu da kupcu izda fiskalni ra─Źun za avans dana 29. aprila 2022. godine, fiskalni ra─Źun za avans dana 29. maja 2022. godine i fiskalni ra─Źun za promet dana 3. juna 2022. godine, piše u Biltenu.

Za mnoge gra─Ĺane Srbije ─Źekovi su i dalje najomiljenije sredstvo pla─çanja. Za banke, me─Ĺutim, oni nisu previše isplativi, pa ve─çina pokušava da smanji njihovo koriš─çenje, zbog ─Źega 13 godina i nije promenjen limit od 5.000 dinara za pla─çanje ─Źekovima.

Tako─Ĺe, u novom Pravilniku je propisano da prodavac iako preko nove fiskalne kase ra─Źun izdaje kupcu u štampanoj formi, postoji alternativa tj. mogu te fiskalne ra─Źune da dostave elektronskim putem uz saglasnost kupca, koji mo┼że slobodno da tra┼żi.

Isto tako, u tim fiskalnim ra─Źunima prodavci ne moraju da prika┼żu detaljne specifikacije artikala, ve─ç mogu da unesu samo broj predra─Źuna ili ugovora na osnovu kog je kupac izvršio avansnu uplatu.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE